Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2012

Morgondagens planer

Av tedsams - 26 oktober 2012 14:02

I morgon ska vi gå i skola, Salza och jag. Då ska vi har en liten vidareutbildning för ett gäng rallyinstruktörer, och vi ska förstås ha hundarna med så att vi har nåt att träna på.


Det är en dag då vi ska ägna oss åt momenten i avancerad klass och mästarklass, och åt högerhandling av samtliga moment förstås. Förutom att det är svårt att lära in det där med högerhandling, så är det dessutom lite struligt att förstå hur alla skyltar/moment ska utföras med hunden på höger sida.  


Det ska visserligen bli fint väder i helgen sägs det, men just nu yr det massor med snö utanför fönstren så det är en himla tur att vi hyrt in oss i en inomhushall. Lokalhyran för en heldag under helgen är ganska hög, men vi är 10 personer som delar på den så det blir en överkomlig kostnad. Och flera av dem som ska vara med åker långt, så jag hoppas att väderprognosen talar sanning när dom säger att det ska bli fint väder i morgon.  

  

  

På söndag är det så klart fint väder, då har ju vi kurs….   Men på måndag ska det bli snö igen. Kul, kul tycker jag som då ska köra flera mil på småvägar ut på landet och lämna min bil på verkstan där tidigt på morgonen. Och sen ska jag samma väg på eftermiddagen igen när den ska hämtas… hoppas att det inte blir alltför mycket snö och halka.  


Och hoppas att jag har råd att lösa ut bilen sedan den är lagad, så att jag slipper gå alla milen hem…  

  

  

Ibsen har varit på återbesk hos vetten idag, och då passade husse på att få ett intyg på att han inte kan tävla den 10/11 så som det var tänkt. Det dök ju lite oväntat upp en tävling här i närheten och jag anmälde både Salza o Ibsen, men Ibsen kommer ju inte att kunna vara med. Även om han verkar gå obehindrat på alla tassarna nu, så är det ju karens på den medicin han käkar… och även om så inte vore, så tvivlar jag på att han får delta med bandage på två tassar.   

  

   

För övrigt så går vi nog snart in i vinterdvalan här tror jag. Renoveringen är äntligen helt färdig, den nya spisen har anlänt och är invigd och snart så är förhoppningsvis Fabian frisk och nybesiktigad. Och efter denna söndagen är det sedan bara avslutningen kvar på kursen, och sen är det tävlingen den 10/11 då…. men sen så händer det inte så mycket mer på hundfronten på flera månader.   

   


Det är liiite deppigt när det redan nu snöar och blir vitt på marken. Jag vet ju att det sedan dröjer ända till april innan vi kan börja skönja våren och barmark igen.  

   

Husse tog hand om mitt-på-dagen-promenaden idag igen… mitt knä, som var nästan helt bra, har börjar krångla igen. Fast nu gör det inte ont på riktigt samma sätt… men ont gör det. En dag när Ibsen var ny-skadad och inte skulle gå nån promenad så tog jag cykeln för att rasta Salza. Och jag kände att det inte var kanonbra för knät, men inte trodde jag att det skulle bli ett sånt bakslag.   

   

   

Fast jag fick lite fart på Salza, trots cykeln. Hon gillar ju inte att springa bredvid cykeln längre, av okänd anledning. Men vi busade lite och då fick hon fart på sig. Och hon till och med gjorde några avstickare in i skogen för att kolla dofter och så… så lite har det där släppt nu i alla fall.   


Och om jag säger ”nu tar jag dig!!” till henne och trampar på lite… då jäklar… jisses vilken fart hon får, och det tycker hon är kul. Svansen rakt upp och öronen viftar vilt när hon springer så fort hon kan för att komma undan sin farliga matte.   

   

Det hade ju varit ett bra läge att jobba vidare med det där cyklandet nu när Ibsen inte ska anstränga sina tassar. Men så var det ju det där med mitt knä då…. jaja, alltid går det att hitta nåt att beklaga sig över.   

   

Hoppas ni har en trevlig helg framför er....      

   

    


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards