Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Är säkert likadan snart….

Av tedsams - 24 oktober 2012 08:16

Var på apoteket igår. Ibsen fick ett recept på medicin hos veterinären och så behövde vi köpa en massa förbandsgrejor. Men så glad jag blev när jag klev in på apoteket och tog min nummerlapp…. bara två före mig i kön.  


En ”tant” och en ”farbror” som satt och väntade, med varsin rollator, och så två kassor öppna. Fast den ena stängde ganska så direkt, men det var ju bara två före mig…..   


Men den där människan som höll på och handlade, hon tog minsann god tid på sig. Massor av frågor förstod jag, och massor av springande för expediten, och klockan den gick och gick och gick….

  

Nåväl, så småningom blev det ”farbrorns” tur…. Det tog en stund att trassla sig upp från stolen, och det tog en stund att få rollatorn i rätt riktning, och när den väl var i rätt riktning så körde han in den i en hylla så det ramlade ner en massa flaskor med handcreme på golvet. Så småningom kom han i alla fall fram till disken och framförde sitt ärende. Och det var inte så enkelt precis….   


Mycket prat och återigen mycket spring för den stackars expediten, men långt om länge så tassade han därifrån med två stora kassar med mediciner…. eller nåt.

   

   

Nu var det ”tantens” tur. Hon hade en jättestor väska i korgen på sin rollator. Och hon var duktigare på att manövrera sin rollator, hon kom fram till disken utan mankemang.   


Väl framme där så började hon leta efter sin receptlista i den jättestora väskan. Det fanns mycket att leta igenom där, men så småningom hittade hon sin lista. Och då bad expediten om hennes legitimation, som låg i plånboken, som låg i den stooora välfyllda väskan på rollatorn.


Och nån plånbok stod inte att finna… inte förrän allt som fanns i hennes väska hade radats upp på disken… då dök också plånboken upp.


Sedan vidtog en lång utläggning om vilka mediciner hon skulle ha denna gången, och varför hon skulle ha dom, och vad läkaren sagt när han skrev ut dom. Jag måste säga att jag är vådligt imponerad av denna expedit som hela tiden var vänlig och leende och tog tid på sig för alla kunder…. fast jag var samtidigt jäkligt irriterad på att allt tog så lång tid, och att det bara var en enda kassa öppen.


Nåväl det blev i alla fall min tur sent omsider…. och jag hade ett recept på två olika mediciner, varav den ena förstås inte fanns hemma. Så då var det bara att sätta sig i bilen och åka till ett annat apotek, Ibsen behöver ju sin medicin.     


Men det apoteket ligger inte i ett bostadsområde där det bor en massa pensionärer som tar ett besök på apoteket som dagens stora, trevliga utflykt, så det besöket gick lite fortare, men allt som allt så tog det 1 timma och 20 minuter att fixa två burkar piller åt stackars Ibsen. 


När jag sitter och väntar på apoteket, då har jag nummerlappen, receptlistan och plånboken med id-kortet i handen, allt för att det ska gå så smidigt som möjligt när det är min tur.


Men det är naturligtvis bara en tidsfråga innan jag beter mig precis likadant som ”tanten” och farbrorn” jag träffade på idag…. hoppas jag träffar på en lika trevlig och tålmodig expedit då.   

   

   

Men hela dagen igår var en dag av den sämre sorten, men å andra sidan så tenderar de flesta dagar att vara såna nu för tiden tycker jag. Hoppas att det ändrar sig till det bättre snart…


Eller också är det med mig som med alla dem som säger att ”min hund tycker inte att det och det är så roligt”… vilket då blir en självuppfyllande profetia eftersom man själv, genom sitt sätt att vara, påverkar sin hund att tycka att ”det och det” inte är så roligt.

   

Antagligen är det enbart och helt och hållet mitt eget fel att dagarna oftare och oftare tenderar att bli skitdagar. Och i så fall är det ju upp till mig själv att se till att något förändras så att skitdagarna upphör…. men…. lättare sagt än gjort kanske….   

   

Salza tycker nog också att dagarna är skitdagar numera. Dåligt med rastning och dåligt med motion och dåligt med aktiviteter och dåligt med mat… fast det sista är inte sant, men frågar ni henne så är det säkert sant. Tur att hon är duktig på att koppla av när inget annat än vila erbjuds...   

    

    




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards