Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 21 juli 2012

Dessa jäkla checkpoints.....

Av tedsams - 21 juli 2012 11:24

Igår utrustade jag mig med två vattenflaskor, ett äpple och två hundar och så drog vi till skogs på checkpoint-jakt.   


Strålande sol, klarblå himmel och så tiggde vi skjuts av husse i början, en liten jobbig varm transportsträcka. Och sen drog vi ut i storskogen….

  

Och det är en fin skog det där…..

    

   

Fast här och där fanns det ju hinder förstås.....

   

   

Och här och där såg den inte ut att må så bra... skogen alltså....     

    

    

Och bitvis är den väldigt, väldigt stenig, och även om det finns många stigar att gå på så är de allra flesta steniga. Vilket gör att vanliga promenadsteg inte funkar, man får anpassa stegen efter alla dessa stenar och rötter som finns i överflöd. Men skit samma... vi travade på, uppför och nerför och uppför och nerför…

   

      

  

Massor av berg och stora stenar i den där skogen… .… men vi hittade våra checkpoints.

    

   

Och när vi tagit de där tre jag hade bestämt var dagens mål, så hade vi inte så våldsamt långt hem… nån kilometer bara…. och med lite fantasi så kunde vi se vårt bostadsområde där borta, bortanför alla träden.

   

   

Men jag kände mig fräsch, och hundarna såg fräscha ut, vi hade fortfarande knappt smakat på vattnet vi hade med oss, så jag svängde in i skogen igen, ytterligare en checkpoint hägrade.

   

Man kan ju tycka att jag borde veta att man INTE ska gapa efter alltför mycket på en gång, men, men….   


Nu bar det uppför och uppför och uppför igen… och mitt i det där lååånga uppförslutet ringde min telefon, precis samtidigt som det dök upp en kille med karta o kompass i buskarna.

  

Kalla in hundarna, svara i telefonen och se till att vi inte krockade med orienteraren på den smala stigen… men det gick bra.

   

Förutom det att jag så småningom upptäckte att jag tappat min karta, antagligen vid det där mötet när det blev så struligt med hundar och telefon och allting.   

  

Men skit samma… jag klarar mig med appen som finns i telefonen tänkte jag och tassade (läs: stretade och pustade) vidare.   

  

  

Fast…. jag hittade inte den där jäkla checkpointen trots att jag klev omkring och letade och letade…. och dessutom upptäckte jag att batterinivån var väldigt låg i telefonen. Det är inget bra batteri i min telefon, och använder man GPS dessutom så tar det rejält på batteriet.   


Jaja, tänkte jag, jag skippar den där checkpointen då, och så drar vi närmsta vägen hemåt igen. Det kan ju vara bra att spara lite på mobilbatteriet, har man otur ute i storskogen så kan man ju råka ut för nåt och behöva ringa efter hjälp.  

   

  

Nu, så här i efterhand, hade det ju varit fiffigast att gå tillbaka samma väg som vi kom, men så tänkte inte jag då. Skogen är ju full av stigar, vi kliver iväg i riktning "hemåt" så hittar vi nog nån stig snart…. så tänkte jag… för en enda gångs skull optimist.   Ska aldrig mer tänka optimistiskt....

     

   

För att göra en lång historia kort så kan jag väl säga att innan vi kom hem så hade nästan allt vatten gått åt, mitt äpple åt jag upp när jag kände att blodsockret var på en riskabelt låg nivå…. och 4 timmar efter det att vi gått hemifrån var vi åter hemma igen. 

   

Och jag kan också berätta att vi INTE hittade nån stig förrän vi nästan såg bostadsområdet igen. Det är megajobbigt att gå i stiglös stenig och tät terräng, uppför och nerför… om man är människa vill säga….  är man hund så har man skitkul och springer 10 ggr så långt som matte släpar sig fram.

    

Men frisk luft fick vi, och lite motion också, och vi sov gott hela natten, både hundarna och jag.  Och märkligt nog har jag ingen träningsvärk idag. Eftersom vi gick i obanad jobbig terräng så länge så trodde jag att jag skulle känna av det idag, men det gör jag inte och det är ju bra.   

   

   

Så idag har jag gjort lite nyttigheter på förmiddan, sen ska jag förbereda för middagsgäster   och innan dom kommer ska jag rasta hundarna. Men idag ska vi inte ta nån skogspromenad på 4 timmar….   

  

Hoppas ni har en trevlig helg på gång…..   

    

    

 
 
Ingen bild

Boel

21 juli 2012 14:24

Hej!
Gillar dina äventyr Barbro! Även dina träningskommentarer.
Ha en trevlig helg!
Boel

tedsams

24 juli 2012 16:07

Roligt att nån har glädje av mitt bladder... :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Skapa flashcards