Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 29 maj 2012

Har funderat på…..

Av tedsams - 29 maj 2012 13:20


…. hur det kommer sig att hundar "springer bort"? Det är ju ständigt ett stort antal hundar som försvinner på olika sätt, och ibland kan man ju klura lite på hur det kommer sig.   



Vi kan ju börja med att räkna bort de hundar som stjäls, det är ju tyvärr inte helt ovanligt att sånt förekommer, och det har ju sin förklaring då.

   


Och så finns det de hundar som är på främmande plats och av någon anledning ger sig iväg därifrån… kanske för att "gå hem" eller för att leta efter sin husse/matte… inte vet jag. Men det tycker jag också att man kan förstå…. en hund som inte känner sig hemma och som försöker göra något åt det. Dom kan ju bli väldigt vilse efter en stund…    

    

   


Men jag undrar vad det är som driver de hundar som väljer att ge sig iväg hemifrån? Eller… rättare sagt…. vad är det som gör att de inte kommer tillbaka hem sedan? när det har uträttat det där som fick dom att dra iväg?



När jag växte upp så sprang de flesta hundar lösa, och när det t.ex fanns en löptik i området så var det kö utanför det huset… men nog gick hanhundarna hem till sig igen så småningom.



Och en hund som har tråkigt och därför drar iväg hemifrån… visst vet han var han bor och vänder hem igen när det roliga är slut?



Eller en hund som följer ett spår… till slut tröttnar hunden ju av någon anledning, och inte är dom så vilse då att dom inte hittar hem igen.



Kanske är det folk som "tar hand" om hundar som de ser springa lösa, och gör det så ordentligt att de inte meddelar nån att de plötsligt fått en hund i huset?   en form av söld det också...

       


Och oftast är det väl bra att hundarna blir omhändertagna, i alla fall om det finns livlig trafik i närheten, och naturligtvis under förutsättning att den som omhändertagit hunden meddelar sig med t.ex polisen.

    


Men jag tycker i alla fall att det är märkligt att hundarna inte vänder hem igen när dom gjort det där, som dom skulle göra när dom drog iväg.

   

   


Och så tycker jag att det är anmärkningsvärt att det nästan bara är tjejer, kvinnor, tanter som tävlar o tränar rallylydnad. I helgen var det en enda startande som var karl…..   

    


Det fanns ganska så många karlar på plats, men dom var bara bihang till tanter som tävlade…. körde väl husbilen och skötte markservicen kan jag tänka.    

   


Undrar om karlar tycker att det hela är lite fjantigt? Men det blir väl inte fjantigare än vad man gör det, eller…?



Men det är väl med det som med så mycket annat inom hunderiet… det kvinnliga könet är överlägset i antal i alla fall… hur det är med resultaten vet jag inte… och bryr mig inte heller.

      

   


Jag är ingen kvinnosakskvinna. Jag har jobbat största delen av mitt liv i manliga världar och trivts bra med det. Det enda som är viktigt för mig när det gäller jämställdhet är att män och kvinnor ska ha samma lön..., och i övrigt samma arbetsvill....or, när de utför samma arbete, annars så tycker jag att många av de frågor som lyfts fram i den debatten är ganska så löjliga.

    


Men jag är ingen typisk kvinna heller när jag tänker efter…. gillar inte såna där traditionella kvinnogöromål som man bör gilla när man är kvinna. Tar hellre ett tag utomhus med sånt som ska göras där, eller åker och tvättar bilen istället för att dammsuga och andra liknande saker…

   


Jaja… tänk om det vore så bra ordnat att var och en fick vara den de är, utan en massa könsrollstänkande och annat elände. Men så kan det nog bara bli i den bästa av världar, och dit lär vi aldrig nå….

    

   


I morgon ska i alla fall Fabian till bilverkstan igen… han ska få nya tändstift. Inte vet jag om det hjälper mot hans hicka, men vi får väl prova. Men det är säkert nåt annat fel… nåt dyrt och krångligt som får ner mig på knä ännu en gång.   

   

  


Hoppas i alla fall att ni alla har en fin dag idag   Här ska vi snart ge oss ut på promenad i ishavsvindarna. Det blåser så kallt, så jag såg folk ute med både mössa och vantar förut (sista dagarna i maj!!!!) , trots att solen skiner från en blå himmel.  

      

     


 
 
Mona

Mona

30 maj 2012 18:29

Håller med dig i alla avseenden! Tycker också det är underligt att hundar går vilse. Mina morsgrisar snubblar jag näst intill på så risken är inte direkt överhängande här! Fortsätt vara kärringen mot strömmen! Finns alldeles för få i mellanmjölkens och jantelagens land!

http://www.hottadoggar.com

tedsams

31 maj 2012 07:40

Tror väl inte att alla håller med dig om att vi är för få kärringar mot strömmen, men man är som man är.... i alla fall kan jag försöka skylla på det. ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards