Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 22 maj 2012

Sju sorters kakor

Av tedsams - 22 maj 2012 10:41



Igår var vi bjudna på kaffekalas, och tro det eller ej, han bullade upp sju sorters kakor…. dock inte hembakta… men det hade kanske varit lite överkurs för en ensam äldre karl.   


Det är det inte ofta man blir bjuden på så mycket onyttigheter…. alla tänker nyttigt och förståndigt... men det gjorde inte han och det var ju trevligt. Ibland kan man faktiskt bli lite trött på allt tjafs om vad som är nyttigt och inte nyttigt.   

   


Vi var bjudna till en f.d granne som har Ibsen som sin stora idol… och det är ömsesidigt. Det är väl den enda "främmande" människa som Ibsen inte småmorrar åt när han blir klappad tror jag, men dom etablerade kontakt över staketet redan när Ibsen var pytteliten, och det förhållandet har hållit i sig.



Märkligt sånt där… Kurt hade haft 3 hundar innan Ibsen kom i huset, och jag kom dit med mina två cockrar och sedan dök Salza upp… men ingen av dem föll grannen i smaken. Han är ingen hundmänniska alls, men Ibsen föll han pladask för… och det är ju i och för sig kul.

     

   


Och innan vi bänkade oss vid fikabordet så var vi på ett av våra gamla rastningsställen där doggsen och jag tog en promenad. Och det är nästan rörande att se hur glada hundarna blir när vi kommer till nåt av våra gamla ställen…. dom känner ju igen sig och dom får en helt annan fart på benen än när vi går på ställen där vi går var och varannan dag.   

  


Och jag tycker nog att det är lika trevligt som vad hundarna gör. Jag saknar verkligen många av de ställen där jag brukade gå med hundarna. Men med de bensinpriser som är idag kan jag ju inte hålla på och åka flera mil varje gång jag ska rasta hundarna, jag kostar på mig det nån gång då och då, men det blir inte alls så ofta som jag (och hundarna) skulle vilja.   

   

  


Och för att återgå till det där med onyttigheter….. vi har avslutning på vår rallylydnadskurs på torsdag. Och jag frågade vad dom ville ha som avslutningsfika… trodde att dom kanske ville tänka sunt och hade speciella önskemål…. men det enhälliga svaret var TÅRTA!!!    Och det var kul tycker jag för tårta är ju lite fest trots allt….

   

  


Sen när det blir pingstafton ska jag och träningskompisen åka lååångt bort och tävla rallylydnad. Ganska så idiotiskt att åka så långt (50 mil t.o.r) för två minuters engagemang, men vi får se det som en kul grej. Och så delar vi på bensinkostnaden och då blir det inte så himla dyrt….    

   


Fast det säger jag bara för att lura mig själv… det blir jättedyrt i alla fall, men å andra sidan så måste man få göra något roligt ibland också, annars går man under... i alla fall gör jag det.

  


Efter den tävlingen är det 3 veckor till nästa, och då är det också långt att åka. Men det blir nog bättre när klubbarna i närheten så småningom kommer igång med lite fler tävlingar. Vi är ju lite efter resten av landet här uppe… i alla fall när det gäller rallylydnad.   

  



Sen är det ytterligare 4 veckor till nästa, och då är det i grannstaden, bara 4-5 mil enkel resa, riktigt lyxigt.



Och veckan därefter då är det dags igen, men det är en stor tävling lite söderut så där kanske vi inte ens kommer med. Men där tänkte jag lura med Kurt och så tänkte jag att det skulle vara Ibsens debut i rallylydnaden. Men vi får se hur det utvecklar sig, Ibsen är om möjligt ännu värre på det där med vänster sida än vad Salza är/var…



Och sen, några veckor därefter, är det dags för vår egen tävling om allt går som vi hoppas.   Och dagen efter finns chans på en tävling "bara" 10 mil härifrån....

   

  


Ja, där har ni mina hundplaner fram till mitten av augusti. Inte så våldsamt vidlyftiga, men ändock väldigt mycket mer än förra året. Och när det gäller rallyn så är det vad som bjuds här uppe….   

  


Och så skulle det förstår vara kul att träffa sonen och barnbarnet något också, men det är en lång resa, oavsett vilket håll man åker åt. Och sonen håller på att frenetiskt söka jobb nu efter avslutad utbildning, så får han ett jobb (vilket han säkert fixar!) så lär det kanske inte bli nån semester för hans del. Då får vi åka istället…. jaja, det fixar sig säkert på nåt vis.

  



Nu ska jag tassa iväg till tvättstugan och hämta en omgång torra och rena kläder…. tvättmaskiner och torktumlare är…. som jag alltid tjatar om…. superfina uppfinningar.   

   

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Skapa flashcards