Tedsams blogg

Alla inlägg under december 2011

Av tedsams - 22 december 2011 07:21

Jag hoppas att den snart stundande julen blir precis så fin som alla förväntansfulla människor hoppas på. Fast det vet vi ju alla att den inte blir….   


Julen är ju en jobbig helg för väldigt många människor, trots alla miljoner som vräks ut på julklappar och mat.


För min del är det den jobbigaste delen…. Alla pengar som vräks ut bara för att det är jul. När jag efter jul läser i tidningen om hur många miljoner folk handlat för just under julhandeln så får jag kräkningskänslor….   

   

Om man vill ha en jul med gemenskap och möjlighet att träffa släktingar och vänner under mysiga former, då kan jag förstå längtan efter jul. Men om det gäller att få dyra julklappar eller övertrumfa varandra i vem som köpte finast julklappar till barnen… då hoppar jag av.    

   

    

Men det här tjatar jag om varje jul så det är väl ingen nyhet för er som är trogna läsare förstår jag.  Och inte lär det förändra nåt att jag tjatar heller….


Hoppas i alla fall att ni inte jobbar ihjäl er inför julhelgen… jul blir det ju oavsett vad ni hunnit med eller ej.      

   

Idag har vi –15 grader här. Det bet lite i kinderna när jag tassade iväg till tvättstugan för en stund sedan. Jag var ute i god tid tyckte jag… en halvtimma innan tvättiden började. Men när jag kom in i tvättstugan så var där redan full fart i de andra två tvättstugorna.  Många som är på hugget idag….    

   

Jag har inte så mycket tvätt just idag så det går fort att tvätta denna gången (vilket säkert Ibsen är tacksam för), men jag vill få den klar innan jag ska ut med doggsen…. när det är så här kallt så får dom vänta lite innan vi går ut.

    

Jag vet inte om dom skickar hem Kurt idag eller ej. Avdelningen som han ligger på ska stänga inför jul så dom håller på att "göra sig av" med alla patienter. I och för sig är det väl tur att dom "gör sig av med dom" genom att skicka hem dom istället för att få dom att försvinna på nåt annat sätt    …. men, men.  I Kurts fall är det för tidigt. Han mår inte alls bra, har skyhög sänka och noll matlust och rejält illamående + stor smärta från operationssåret och svårigheter att röra på sig.   

  

Men som sagt… skulle inte förvåna mig om han kommer hem idag. Fast vi har inte ens kunnat klura ut hur han ska kunna ta sig hem… sitta i en bil är helt otänkbart.  Jaja…. det mesta löser sig här i livet, så det gör nog det här också.

   

Nu har jag suttit här och babblat strunt så länge så nu är det dags att gå till tvättstugan igen. Tänk så fiffigt det är med tvättmaskiner…. dom sköter alltihop medan jag roar mig här.    

    

     

Hoppas ni får en fin dag idag….. och…. stressa inte ihjäl er!    

    

    

Av tedsams - 21 december 2011 18:28

Jodå, det ska vara vinter nu, och det ska vara snö till jul.... men jag fryser och jag tycker att det är blaha med vinter.... 

Men hundarna har kul, och det är ju alltid något positivt.    


Tog några bilder idag med min mobil.... några på morgonen och några på eftermiddan, och just nu är det aldrig helt ljust ute. Men ändå är det olika ljus, beroende på klockslag.... det kan man se på bilderna. 

    

    

    

     

   

   

              

Nån dag kanske jag kan komma ihåg att ta med min "riktiga" kamera ut... men det är knappast troligt     just nu har jag fullt sjå att komma ihåg att ta med mig själv när vi går ut.   

    

    

Av tedsams - 20 december 2011 18:23

Ja, jag offrade ju inte hela Salza utan bara hennes päls…   men det är illa nog det. Idag var det –7 grader i morse, sedan var det –14 och nu är det –9….  Och det innebär torr och fin snö som inte fastnar i pälsen, inte ens om pälsen är lång och fin.


Så igår när jag stod ute i kylan och klippte bort Salzas behäng både på frambenen och på bröstet, så gjorde jag nåt helt onödigt… synd… jag som tyckte hon var så fin innan saxen gjort sitt. Men sånt är livet… hoppas det växer ut snart igen. Fast jag har förstått att pälsen på bröstet, den växer inte alls lika fort som den övriga pälsen… eller….?


Jaja, gjort är gjort…. men synd var det.  

   

   

I morse kunde vi gå på fint plogade vägar igen, och där mötte jag två äldre herrar som var ute på morgonpromenad.  Jag hade kallat in hundarna och satt dom vid min sida när gubbarna skulle passera, så dom stannade till och berömde mina lydiga hundar. Och den ena av gubbarna trodde att Ibsen var en "skotte"…. 


Jag vet inte om jag kan tycka att dom är så förvillande lika precis… en riesen och en skotte… men tycke och smak ska man ju aldrig diskutera.   

  

    

Häromdagen när jag gick ut med hundarna så gick jag en väg där vi kommer till en lååång backe.  Vi kom från en tvärväg och gick ut i backen mitt i backen, om ni förstår vad jag menar?


Jag hade hundarna lösa och tittade noga upp till vänster… ingen där. Sedan tittade jag lika noga neråt till höger… där nere stod det en alldeles ensam människa, lite vid sidan av gångvägen på en liten improviserad p-plats. 

   

Ok… jag höll noga koll på både tanten och mina lösa hundar, och så knatade vi iväg nerför backen, hundarna och jag.

  

Rätt som det är så hör jag något bakom mig och vänder mig om och tittar… och där kommer det två småpojkar i full fart på varsin snowracer… och dom är i stort sett redan ikapp oss. Och det går i en väldig fart nerför den där lååånga backen….     

  

Beslutade mig snabbt för att inte säga något till hundarna, utan hoppades att de skulle fortsätta med sitt nosande vid kanten av gångvägen så att killarna hann förbi utan att nåt hände.  Och det gjorde dom också, fortsatte sitt nosande alltså, förutom Ibsen som tog ett jätteskutt åt sidan när han blev överraskad av killarna som svischade förbi i full fart. Men han tog skuttet åt "rätt håll" så det gick bra.   

   

Och då förstod jag också att tanten som stod där nere och väntade, hon var mamma till pojkarna….

    

Och när jag passerade dom (med lösa hundar, men långt åt sidan och varken Ibsen eller Salza så mycket som tittade på dom) så hörde jag att hon sa så här till sina barn: " Går det nån i backen så får ni vänta med att åka, men är det hundar så gör det inget, för dom får ändå inte gå lösa där det finns människor".    


Det var en helt ny variant, den har jag aldrig hört förr trots att jag trodde att jag under årens lopp hört det mesta när det gäller det här med lösa hundar.    

   

   

Nu har vi i alla fall fått vinter här. Det har kommit ganska mycket snö, minst ett par decimeter…. kanske tre till och med…. Och det var vackert som ett julkort ute idag på förmiddan. Solen sken från en blå himmel, och det låg snö på alla träd och buskar och så allt det där vita, orörda på marken.

    

Hoppas bara att det inte ska vara lika kallt länge till…. det är jäkligt opraktiskt att ha en hund som inte kan lämnas ensam hemma. Det är kallt i bilen nu….     

   

   

Var uppe på sjukhuset idag igen, och där hade Kurt fått en rumskompis. En äldre man som skulle opereras idag vid lunchtid. Han hade så ont i sin rygg så han kunde inte alls vara uppe. Bara gå till toa och liknande saker, resten av tiden låg han i sin säng. 


Medan jag var där så kom han tillbaka… från operationen som vi trodde. Men icke…. operationen hanns inte med idag, så han skulle få vänta tills imorgon… trodde han.   

  

Men efter en stund kom det en läkare och berättade för honom att han inte skulle få nån operation alls före nyår… dom hade så många akuta operationer så varken tid eller sängar räckte till. Så det var bara att klä på sig och åka hem igen….

   

Fy så jobbigt sånt måste vara…… fast visst förstår jag att akuta operationer måste gå före… men det blir ju inte mindre jobbigt för den som förberett sig och sen med kortkort varsel får stå åt sidan.

  

Tur att Kurt slapp få sin operation uppskjuten… men det verkar inte så enkelt att återhämta sig. Läkaren sa idag att för kroppen var den operationen jämförbar med att bli överkörd av en traktor…..

   

Jaja, jag hoppas han får nån dag till på sig på sjukhuset i alla fall. Det är inte lika enkelt att vara hemma som att vara på sjukhus där allt är anpassat för den som inte mår så bra.

   

   

Nej, nu ska jag nog parkera mig framför TV:n tror jag… det har varit en slitsam dag idag och då är ju TV:n precis lagom avkoppling.    

    

   


 


 




 


 


 


Av tedsams - 19 december 2011 10:10

Jag blir totalt galen på den här blöta kramsnön som vi håller på att drunkna i.  Det snöar och snöar och snöar, och det är vråltungt att skotta bort den där blöta snön… och idag på morgonpromenaden hann vi inte ens halvvägs innan det var helt stopp för Salza.    


Då hade hon så stora snöbollar på benen och bröstet att hon inte kunde gå längre. Dessutom satt de där snöbollarna fast i varann…. hela fronten på henne var en enda stor stenhård snöboll.


Skitkul att släpa sig fram på oplogade vägar i en timme och sedan duscha och torka hundar ovanpå det när vi kommer hem…jag njuter verkligen  av det här vädret!!!      


Om det nu ska vara vinter och snö så kan det väl i alla fall vara några kallgrader ute… men plusgrader och snöfall, dag efter dag…. nej…jag går i strejk tror jag.


Så snart Salzas päls torkat så ska jag klippa henne… jag tror jag ska göra en nakenhund av henne. Hellre att hon ska ha kläder på sig än att hon ska ha de där eländes snöbollarna så fort hon sticker ut nosen utanför dörren.


Jag skulle egentligen klippa Ibsen också, men eftersom vi inte vet hur länge Kurt är på sjukhuset… och följaktligen då inte heller vet hur länge Ibsen måste släpas med och sitta i bilen så fort jag lämnar huset… så behöver han sin päls. Och det är dessutom fullt tillräckligt att klippa en hund per dag…..    

   

   

För er som har undrat…. Kurt ligger på sjukhuset och försöker återhämta sig efter en stor ryggoperation.  Läkarna har varit inne i ryggmärgskanalen och försökt frilägga nerver som ligger i kläm där. Det är pga de där hopklämda nerverna han har haft så ont och inte orkat gå, och nu har läkarna alltså (under protest) försökt göra något åt det.


Det är tredje ingreppet på samma ställe, och efter ett ingrepp på nästan 6 timmar så är nu ryggraden stelopererad på 4 olika nivåer, så Kurt har en del att återhämta sig ifrån. Just nu mår han inte alls bra, men kanske det rättar till sig på sikt. Det är ju det vi hoppas på…..   

  

  

Och så över till nåt helt annat… 


För ett tag sedan skrev jag om hur kul det kan bli med syftningsfel i meningar. Det kan bli ganska så tokigt med andra meningsbyggnadsfel också… i gårdagens inlägg lyckades jag ganska bra med det tycker jag. Men man gör ju så gott man kan för att roa omgivningen…..   

   

   

Näe, jag har inte tid att sitta här egentligen. Trots att jag inte gillar julen så måste jag väl städa lite och pynta lite antar jag.  Jag ska slå in ett par julklappar också, fast i år är det minimalt med julklappar här.  Synd… för det är kul att köpa julklappar och göra fina paket.    

   

Men först ska Salza klippas….. sen får vi se hur mycket jag hinner innan det är dags för dagens sjukhusbesök och nästa hundpromenad.

     

    

Av tedsams - 18 december 2011 14:24

…. finns i den här kommunen vid sjukhuset tror jag.  Jag har ju sprungit ut och in där (på sjukhuset alltså) ett antal gånger de senaste dagarna nu, och igår fick hundarna dessutom en rastningsrunda runt det kvarter där sjukhuset ligger… och där finns flera ljusklädda granar runt sjukhuset… och alla är dom kanonfina.  Och det beror väl mest på att det finns en stor fin ljusstjärna i toppen och sedan är ljusslingorna så fint uppsatta…..   


Till skillnad från den gran som finns här där vi bor. Där var det några riktiga tomtar som satte upp belysningen… det mesta hamnade i en stor klump i toppen, och sen var det inte så mycket ljusslinga kvar till resten. Fast den är i och för sig väldigt originell… kan säkert ta pris som kommunens fulast klädda gran.    

   

   

Men apropå sjukhuset…. Jag slank in där i förmiddags, flera timmar före besökstiden. Jag skulle bara lämna en sak som Kurt behövde, men jag hade kunnat göra vad sjuttan som helst på den avdelningen… absolut ingen brydde sig om att jag kom och gick på icke-besökstid.  Ingen frågade vem jag var eller vart jag skulle….  det var nån av personalen som kikade ut genom en dörr till sköterskeexpeditionen och såg mig i korridoren, men hon sa inte ett knäpp… bara drog igen dörren igen.   


Inte konstigt att så många deckare utspelar sig i sjukhusmiljö, där kan man tassa omkring lite som man vill tydligen.    

   

    

I går förtvivlade tydligen hundarna och trodde att dom aldrig skulle få komma hem igen. Först fick dom sitta i bilen medan jag var och hälsade på Kurt på sjukhuset, och det tog ju en stund. Sedan gick vi en entimmas promenad i sjukhusets omgivningar, och därefter åkte vi till en bekant som skulle bjuda på middag.   

  

Jag hade mat med till hundarna så dom fick också sin middag där, och sedan satt vi där och babblade till sena kvällen.

   

Och när vi kom hem senare på kvällen, då bröt stora vansinnet ut här….    hundarna drog järnet, hämtade leksaker som dom morrande och skällande kampade om,  dom brottades som galningar…. dom lekte jaga runt, runt, runt i lägenheten,  mattorna flög både högt och lågt….. och framför allt Salza var helt totalt galen.   

   

Dom hade ju fått minst lika mycket motion som dom brukar få varje dag… så jag tolkade det hela som att… "Äntligen hemma igen! Åh, vad skönt!!"

   

Men så blir det när det inte går att lämna dom ensamma hemma nån stund… och efter fredagens konsert vågar jag ju inte det.     

  

   

Idag har jag som sagt smugit omkring på sjukhuset en stund, och sedan var jag till stora köpcentrat och köpte nya hallmattor. Och tänk… det var inte alls speciellt mycket folk där idag…. men folk kanske har stora bak- och pysseldagen idag förstås…. eller också hade dom sovmorgon.    

   

   

Lite kul att ha hundarna med när jag är ute och handlar. Dom sitter ju bak i bilen och när vi startar och kör iväg så sitter dom upp och kikar sig omkring. Och när jag parkerat vid den första butiken och går ifrån bilen så sitter dom och kikar efter mig…. sen ser jag dom inte igen förrän vi är hemma på parkeringen.


Dom lägger sig ner när jag försvunnit, och sedan ligger dom där och sover.  När jag kom ut från den tredje affären idag (var lite svårt att hitta just såna mattor jag skulle ha) så var jag tvungen att gå och kika in genom bakrutan för att förvissa mig om att dom verkligen fanns kvar i bilen.    

  

Men det är skönt att dom kan koppla av så att dom inte sitter och gapar och skäller på allt och alla som vissa hundar gör.    


Nu väntar jag på att ett par mjuka kakor ska bli färdiga i ugnen, sedan ska jag gå ut i snöovädret igen.

  

Hundarna ska promeneras… och snön som vräker ner idag är sån där kramsnö som fastnar i stora klumpar i hundarnas päls.  Så när vi väl är hemma igen efter att ha klampat omkring i snömodden så blir det duschen för båda doggsen…. inte kul alls.    


Sen ska jag väl iväg till sjukhuset igen, den här gången nån gång under den vanliga besökstiden. På nåt konstigt sätt känns det som att jag bara ränner ut och in hela dagarna. Det blir inte så mycket annat gjort, framför allt inte när hundarna måste duschas så fort dom varit ute.

   

Men även i morse gick vi en rejäl runda, så jag behöver inte gå jättejättelångt nu mitt på dan. Det är lite skönt att ha den längsta promenaden gjord redan på morgonen när det är sånt här väder.


Men nu har det snöat rejält hela långa dan så det har kommit en hel del, och mer lär det bli om man får tro väderrapporterna….   Jaja, inget att göra nåt åt.    

   

Nu blir det att krångla på kängor och en massa kläder igen då….undrar om jag ska passa på att lära hundarna att gå på toa nu när husse är borta…?    

   

    


 


Av tedsams - 18 december 2011 14:24

…. finns i den här kommunen vid sjukhuset tror jag.  Jag har ju sprungit ut och in där (på sjukhuset alltså) ett antal gånger de senaste dagarna nu, och igår fick hundarna dessutom en rastningsrunda runt det kvarter där sjukhuset ligger… och där finns flera ljusklädda granar runt sjukhuset… och alla är dom kanonfina.  Och det beror väl mest på att det finns en stor fin ljusstjärna i toppen och sedan är ljusslingorna så fint uppsatta…..   


Till skillnad från den gran som finns här där vi bor. Där var det några riktiga tomtar som satte upp belysningen… det mesta hamnade i en stor klump i toppen, och sen var det inte så mycket ljusslinga kvar till resten. Fast den är i och för sig väldigt originell… kan säkert ta pris som kommunens fulast klädda gran.    

   

   

Men apropå sjukhuset…. Jag slank in där i förmiddags, flera timmar före besökstiden. Jag skulle bara lämna en sak som Kurt behövde, men jag hade kunnat göra vad sjuttan som helst på den avdelningen… absolut ingen brydde sig om att jag kom och gick på icke-besökstid.  Ingen frågade vem jag var eller vart jag skulle….  det var nån av personalen som kikade ut genom en dörr till sköterskeexpeditionen och såg mig i korridoren, men hon sa inte ett knäpp… bara drog igen dörren igen.   


Inte konstigt att så många deckare utspelar sig i sjukhusmiljö, där kan man tassa omkring lite som man vill tydligen.    

   

    

I går förtvivlade tydligen hundarna och trodde att dom aldrig skulle få komma hem igen. Först fick dom sitta i bilen medan jag var och hälsade på Kurt på sjukhuset, och det tog ju en stund. Sedan gick vi en entimmas promenad i sjukhusets omgivningar, och därefter åkte vi till en bekant som skulle bjuda på middag.   

  

Jag hade mat med till hundarna så dom fick också sin middag där, och sedan satt vi där och babblade till sena kvällen.

   

Och när vi kom hem senare på kvällen, då bröt stora vansinnet ut här….    hundarna drog järnet, hämtade leksaker som dom morrande och skällande kampade om,  dom brottades som galningar…. dom lekte jaga runt, runt, runt i lägenheten,  mattorna flög både högt och lågt….. och framför allt Salza var helt totalt galen.   

   

Dom hade ju fått minst lika mycket motion som dom brukar få varje dag… så jag tolkade det hela som att… "Äntligen hemma igen! Åh, vad skönt!!"

   

Men så blir det när det inte går att lämna dom ensamma hemma nån stund… och efter fredagens konsert vågar jag ju inte det.     

  

   

Idag har jag som sagt smugit omkring på sjukhuset en stund, och sedan var jag till stora köpcentrat och köpte nya hallmattor. Och tänk… det var inte alls speciellt mycket folk där idag…. men folk kanske har stora bak- och pysseldagen idag förstås…. eller också hade dom sovmorgon.    

   

   

Lite kul att ha hundarna med när jag är ute och handlar. Dom sitter ju bak i bilen och när vi startar och kör iväg så sitter dom upp och kikar sig omkring. Och när jag parkerat vid den första butiken och går ifrån bilen så sitter dom och kikar efter mig…. sen ser jag dom inte igen förrän vi är hemma på parkeringen.


Dom lägger sig ner när jag försvunnit, och sedan ligger dom där och sover.  När jag kom ut från den tredje affären idag (var lite svårt att hitta just såna mattor jag skulle ha) så var jag tvungen att gå och kika in genom bakrutan för att förvissa mig om att dom verkligen fanns kvar i bilen.    

  

Men det är skönt att dom kan koppla av så att dom inte sitter och gapar och skäller på allt och alla som vissa hundar gör.    


Nu väntar jag på att ett par mjuka kakor ska bli färdiga i ugnen, sedan ska jag gå ut i snöovädret igen.

  

Hundarna ska promeneras… och snön som vräker ner idag är sån där kramsnö som fastnar i stora klumpar i hundarnas päls.  Så när vi väl är hemma igen efter att ha klampat omkring i snömodden så blir det duschen för båda doggsen…. inte kul alls.    


Sen ska jag väl iväg till sjukhuset igen, den här gången nån gång under den vanliga besökstiden. På nåt konstigt sätt känns det som att jag bara ränner ut och in hela dagarna. Det blir inte så mycket annat gjort, framför allt inte när hundarna måste duschas så fort dom varit ute.

   

Men även i morse gick vi en rejäl runda, så jag behöver inte gå jättejättelångt nu mitt på dan. Det är lite skönt att ha den längsta promenaden gjord redan på morgonen när det är sånt här väder.


Men nu har det snöat rejält hela långa dan så det har kommit en hel del, och mer lär det bli om man får tro väderrapporterna….   Jaja, inget att göra nåt åt.    

   

Nu blir det att krångla på kängor och en massa kläder igen då….undrar om jag ska passa på att lära hundarna att gå på toa nu när husse är borta…?    

   

    


 


Av tedsams - 17 december 2011 11:03

Dagens morgonpromenad blev lång, nästan 2 timmar, men det var så skönt att kunna gå utan risk att slå ihjäl sig. Det kom ner nåt snöblandat elände igår kväll igen, men det gjorde den nyttan att den där halkiga isen som låg som ett täcke över allting, luckrades upp, så idag gick det att promenera utan att det var förenat med livsfara.  


Och det är ganska så skönt att veta att doggsen har fått en rejäl promenad redan nu. Då kan jag greja i lugn och ro utan att ha dåligt samvete för två hundar med massor av spring i benen.

   

    

Men på hemvägen idag passerade jag en av områdets två skolor och kom att tänka på en sak som jag såg/hörde häromdagen.

  

Jag skulle även då passera skolan, och barnen hade rast. Skolan och skolgården ligger i centrum av det här bostadsområdet och skolan med omgivningar är inte "avspärrade" på nåt vis, utan man passerar tätt förbi där på väg till och från affär och bibliotek och hundpromenader och sånt.   


Skolgården där barnen ska vistas på rasterna finns på ena sidan av huset, på andra sidan är det "allmänning" eller vad man ska kalla det, där skall inte barnen vara.


Men när jag och doggsen kom gående där så ser vi en liten pojke som står ensam i ett hörn, på "fel" sida av skolbyggnaden. Han bara står där och ser inte speciellt glad ut, och på andra sidan av huset hör man massor av barn som hojtar och tjoar och leker i snön.


Då kommer det en vuxen dam ut från en dörr i skolbyggnaden, och hon ska vidare in i en dörr alldeles intill där pojken står. 


Hon får syn på pojken där han står och nästan ser ut som att han gömmer sig… och så säger hon med mycket elakt tonfall:" Här ska du inte vara, ge dig iväg till andra sidan med en gång!"    

   

Pojken svarar inte, och flyttar inte heller på sig… så människan säger återigen med hög röst: "Hör du inte vad jag säger??? Gå härifrån med en gång.. annars blir det inte roligt för dig! " och så slänger hon upp dörren och sveper in i byggnaden igen.

    

Pojken går med släpande steg iväg därifrån…. och jag kände mig som världens svikare som inte slog kärringen på käften    och talade om för henne vilken skit hon var. Fast jag hann inte förrän hon var innanför dörren förstås…   

   

Men snacka om att barn är utsatta…. även av vuxna som borde veta bättre.    

  

  

Nu har det börjat snöregna här igen, och om väderrapporten talar sanning så ska det komma flera dm snö här under helgen… känns som om det skulle kunna kvitta med den där snön tycker jag, men vädergudarna lär inte bry sig om vad jag tycker.   

   

Men idag… nu snart… så snart jag slutat skriva här… ska jag göra i ordning en av mina tomtar. Det har inte blivit av förut, men idag MÅSTE jag fixa till i alla fall den ena.

   

Beträffande tomtemor har jag ännu inte alla grejor för att fixa till henne, men i morgon kanske jag hinner inhandla det som behövs. Tomtefar ska i alla fall på plats idag….      


Ha en riktigt trevlig helg…… 

    

   

    

    

    

   


Av tedsams - 16 december 2011 13:26

All verksamhet upphörde, och alla människor blev stående och lyssnade….. ett ohyggligt oljud hördes över hela Granloholm under fredag förmiddag.    


Det var ett hemskt ljud, någon eller några var uppenbarligen i dödsfara, men på vilket vis??


Någon gissade på att det var en vargflock som förirrat sig in i bebyggelsen, och nu kändes sig trängda och anföll allt levande.


Andra trodde att domedagen var kommen och att de som dömdes till helvetet skrek ut sin ångest.


Några gissade på att Granloholm invaderats av elaka rymdvarelser som på grymmaste tänkbara vis lemlästade alla de såg.


Andra funderade på om kanske det brann nånstans och en massa folk var instängda och höll på att brinna inne.


Någon hade nyss sett en skräckfilm och var övertygad om att något av filmens monster slitit sig och nu gick bärsärkagång i Granloholm.


Men ingen visste… och alla som hörde oljudet skakade av skräck och inväntade med stor fasa vad som nu skulle ske.     


    

Och sanningen uppenbarades så småningom….    det vara bara Ibsen som fick panik när husse var borta på sjukhuset och matte hade tvättid. Ensam i en hel halvtimma (Salza räknades tydligen inte denna gången) … nåt så hemskt har i alla fall Ibsen aldrig tidigare upplevt.     


Och antagligen inte våra grannar heller…. stackars dom….   

   

        


 


 


 


Skapa flashcards