Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 27 november 2011

Hon syns nästan inte....

Av tedsams - 27 november 2011 17:04

   

 

   

Nej, inte den stora svarta, utan den mindre svart-vita. Hon har ganska så bra kamouflagefärg nu, lilla Flygmyran. Hon syns bättre här…..

    

 


Och det var inte alls så att snön som kom idag smälter bort… det blir bara mer och mer och mer. Nu ikväll har det kommit nästan 2 dm….. Och den är våt och tung, och fastnar i pälsen till och med på Ibsen.    

   

Promenaden idag blev inte så lång, men när vi väl klafsat sig igenom all den där snön och var hemma igen så tog det ju evigheter innan hundarna var duschade och torkade, badrummet städat och man själv någotsånär torr igen.


Usch!!!!!!! så jag avskyr sån här snö. Ska det absolut tvunget vara snö så kan den väl vara torr i alla fall….   

   

   

Men vi har varit och tränat lite rallylydnad i dag i alla fall. Det var lite klurigt för efter ett tag var skyltarna översnöade och då såg vi inte vad det stod på dom….  


Men vi var många, trots ovädret och alla oplogade vägar.  Jag kan ha glömt någon, men om jag minns rätt så var vi 9 tappra själar som tränade i blötsnön…. det var väl himla ambitiöst??  

  

   

Och så försökte jag ta några kort när vi sedan kom hem och tog med Ibsen ut på en kort promenad. Men varför bilderna är så olika, trots att dom är tagna nästan på samma ställe, det vete sjutton….  Beror väl på ljuset förstås, men varför det skiftar så vet jag inte.

    

    

    

Men det syns i alla fall att världen är helt vit här just nu….  och nu när det blivit mörkt ute så är det himla vackert att se på. Snön som ligger tung på träd och buskar…… och så alla adventsljus överallt….  det här ser vi från vårt köksbord nu ikväll… Mysigt.

   

   

    


Men i morgon bitti vill jag att alltihop har smält bort igen….    

   

    

Och apropå ingenting alls, så har min syster återigen träffat på vargen som tydligen bestämt sig för att bosätta sig alldeles nära deras hus och tomt. När min syster och svåger var ute med båda hundarna igår så såg dom vargen på väldigt nära håll. Och den verkar inte skygg på något vis….


Tidigare på dagen hade min syster varit ute i skogen med sin tik, och hon (tiken alltså, inte min syster) hade rest ragg och verkat väldigt störd av något där ute i skogen. Med all säkerhet så fanns vargen i närheten då också. Det låter inte alls kul att ha en varg så nära inpå sig tycker jag…..     

  

   

Näe, nu ska jag göra inget alls en stund tror jag… och att göra inget alls är för mig nästan alltid detsamma som att jag läser en bok.  Men den är inte så himla bra…. fast det gör inget, imorgon öppnar biblioteket igen och då ska jag skaffa mig lite nytt att läsa.   

   

Ha det så mysigt i kväll med glöggen och pepparkakorna…   

    

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards