Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 27 november 2011

Edstrands Tivoli

Av tedsams - 27 november 2011 09:10

Ja, lite såna associationer får jag när jag kommer hem och det är mörkt ute……

    

    

Många ljus är det….  men det är naturligtvis skönt med lite ljus i mörkret också.    

   

I natt har den första snön kommit. Inte mycket… och den håller redan på att smälta bort… men det är denna vinterns första snö i alla fall.

   

    

Och det är så typiskt… förra helgen när vi tränade rally, då regnade det och var plaskblött på marken. Idag ska vi träna igen, och nu är det snöslask istället. Men bara det håller upp så är det väl OK… fast det ska komma mer snö sägs det, och tittar man på hur det ser ut på himlen så verkar det troligt.


Igår hade vi avslutning på brukslydnadskursen och då höll vi på att blåsa bort. Men det varken regnade eller snöade, och det var ju tacksamt.  Och så fick jag en fin ljuslykta i present av kursdeltagarna, det var gulligt av dom tycker jag.


Sen var vi bortbjudna på middag på eftermiddagen, och det är så vansinnigt lyxigt att slippa stressa hem från hundträningen och ställa sig och laga middag.  Att få sätta sig vid dukat bord och slippa göra något alls, det är lyx det…  tänk att det finns dom som kan lyxa till det så varje dag….

  

  

Igår när vi skulle bort på middag så gick jag en del av vägen med hundarna., så att dom skulle få rasta sig ordentligt innan. Och då insåg jag att det var läge att köpa såna där blinkisar att sätta i deras halsband.


Trots att det finns belysning längs gångvägarna, så är det helt omöjligt att se vart hundarna är när det är mörkt ute. Ingen snö som lyser upp och så två svarta hundar….    


Jag gillar dom där blinkisarna. Trots att Salza ofta smyger omkring inne i buskar och snår när vi är ute så ser jag vart hon är när den där grejen blinkar.  Reflexselar eller reflexhalsband funkar inget bra inne i täta buskage…

  

  

Och apropå tätt….. stannade till vid stora köpcentrat igår för att köpa med mig en tårta till kursavslutningen.


Haha…. avlöningshelg och så julhandel ovanpå det….. jisses. Det är illa nog med en "vanlig" avlöningshelg…. nu var det rena kaoset redan före kl 11 på förmiddan.

  

Nej…  jag håller mig nog till min gamla slogan jag… Avskaffa julen!   I alla fall hela den kommersiella biten av den…

  

   

Idag fyller herrn i huset år, och Salza uppvaktade med några paket i morse. Men födelsedagsmiddagen och tårtan avåts igår, så jag tror inte att det blir nån dubblering idag… fast middag ska vi förstås ha i vilket fall.


Men Salza är så lycklig när hon får bära saker, eller leverera saker kanske jag ska säga. Hon är inte speciellt intresserad av att bara bära nåt, hon vill ha en uppgift också. Så att springa med saker mellan husse och matte, det gillar hon skarpt. Svansen går som en propeller och hon galopperar iväg i full fart, trots alla hala golv.


Hmmm…. vi kanske skulle ta upp rapportträningen igen…?  Men då måste vi hitta en hjälpförare förstås…. och såna växer väl förmodligen inte på trän, eller??    

   

Nej, nu är det nog dags för frukost för min del tror jag. Salza har fått sin för länge sedan hon….     

  

   

Ha nu en riktigt mysig 1:a advent…..    

     

       


 


 


 


 


 


 


 


 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Skapa flashcards