Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 24 november 2011

Nej, det är inte bristande jaktlust….

Av tedsams - 24 november 2011 15:18

… som ligger bakom de här bilderna. Salza har en jäkla jaktlust, men hon är en jäkligt lydig hund också.   

   

Änderna i områdets lilla sjö är förbjudet villebråd.  Det är ett välbesökt område, och det skulle säkert bli ett stort negativt reportage i lokaltidningen om hon drog iväg och jagade dom…. så det har hon fått lära sig att inte göra.    

   


Men det var så länge sedan jag skröt med lilla Flygmyran så det är dags nu igen.

  

Det är inte bara under kommando och stillasittande (med hänvisning till tidigare bilder) hon låter bli birdisarna…. 

    

På dagens promenad testade vi….. utan kommando och utan koppel.

   

       

 Hon tassar runt och kollar in alla dofter nära, nära intill vattnet där dom simmar omkring och tigger mat… utan att försöka stöta upp dom.

  

     

   

Men ett enda litet JA! från mig hade resulterat i ett svanhopp rakt ut i flocken med fåglar….  så visst är hon duktig, lilla snuttan.

   

    

Och när ett par av dom började vifta med vingarna så att det plaskade ganska så rejält, då ryckte det i kroppen på lilla Salza. Men hon kastade en snabb blick på mig, såg inget godkännande där, så hon avstod och fortsatte sitt sniffande istället.    

    

   

HA.... vaddådå?? säger kanske den som har en hund med noll fågelintresse. Det där är väl inget märkvärdigt heller, det där fixar min hund också.

    

    

Men si det är det… i alla fall i den värld Salza härstammar ifrån…. där är hundarna galna efter fåglar, och till och med jag som inte är så lättimpad tycker att hon är kanonduktig.    

    

Och så var det slut på dagens skrytinlägg!


 


 
 
Kerstin

Kerstin

25 november 2011 14:38

Det är imponerande att se. Jaktlust finns det hur mycket som helst i den tjejen så du/ni har varit kanonduktiga som fått till lydnaden. Det tror jag inte mina skulle fixa. Men så är jag inte lika duktig på lydnad som du.

http://www.kvistagrans.com

tedsams

26 november 2011 10:23

Hon är skrämmande lättlärd, på både gott och ont. Och nånstans tror jag att vi har stor nytta av att jag började träna henne redan som pytteliten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards