Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2011

Nu är det snart slut…

Av tedsams - 31 oktober 2011 11:24

...... på oktober månad, och nedrans så fort den gick då.  Den bara svischade förbi, och hux flux så är det november.

    

Fast i november är jag född, så det är ju egentligen den allra bästa månaden.    Synd bara att den ofta är så mörk och grå och lite tråkig. Fast 1:e advent kommer ju i slutet av månaden och då blir det lite ljusare och gladare med alla ljus som sätts upp överallt.   

   

Förra året började det snöa den 10:e november, och sen slutade det aldrig… i alla fall inte förrän flera månader senare.  Med minsta lilla tur så kanske snön dröjer lite i år…    

  

    

Jag diskuterade kastrering av hanhundar med en bekant häromdagen.  Det är jättedyrt! hade hon hört. Nej då, sa jag… det är inte alls så dyrt.


Att kastrera en tik är ju himla dyrt, men det är ju ett stort ingrepp, drygt 6.000:- kostade det när jag kastrerade Salza för ett par år sedan. Att kastrera en hanhund är ju inte alls lika komplicerat, det kan inte kosta så mycket, tyckte jag… dumma, dumma jag.    

  

Vi förblev oense om det där , och idag fick jag för mig att jag skulle ringa och kolla. När jag kastrerade min cocker Teddy för ca 6 år sedan fick jag betala 1.800:-, och då hade han dessutom den ena testikeln liggande i bukhålan.  Rottisen Pecca som kastrerades ungefär samtidigt (och hade normalt belägna testiklar) kostade 1.100:-

    

Nu kostar det som lägst 2.900:- och som mest 4.500:- att kastrera en hanhund.    Och dom priserna gäller då Sundsvall med omnejd. Och omnejd är då räknat ända till grannstäderna Härnösand och Hudiksvall.

  

Billigast är Hudiksvall (8 mil bort) och dyrast en klinik i här i Sundsvall. 


Så jag får krypa till korset och erkänna att jag hade totalt fel när det gällde den där diskussionen. Men det är en saftig prishöjning tycker jag…..    

        

Undrar vad det kostar att kastrera en tik nu då??? 

   

Ja, inte mina problem, Salza är som sagt kastrerad och det var fantastiskt bra investerade pengar…. även om det sved svårt i plånboken.     

   

   

Idag skiner solen igen, och det är flera plusgrader ute. I går mötte jag en karl ute som bestämt påstod att det var vår igen, och inte mig emot, jag hoppar gärna över vintern. 

  

  

Idag ska jag till bibblan igen. Det var inte så många bra böcker i den där högen jag bar hem sist. Ibland lyckas det kanonbra, och ibland blir det nästintill fiasko med det där lånandet. Jag borde nog lära mig att skriva en liten lista med författare så att jag vet vad jag ska leta efter.    

   

   

För övrigt så tränar vi lite roligheter, Salza och jag. Olika "svårigheter" som jag hittat i rallylydnadsmomenten, och det är ganska så kul.    

   

Även om jag gillar att peta i detaljer så är det kul att slippa det ibland också.  Allt behöver inte vara på millimetern, och jag får hjälpa till så mycket jag vill… det är faktiskt kul.


Fast jag tvivlar på att Salza nån gång kommer att förstå att det är på "allvar". Hon är ju inte van vid att matte beter sig på det viset i "allvarliga" sammanhang.  Men hon behöver ju inte förstå det heller… huvudsaken är ju att hon gör det hon ska, sen får hon gärna tro att det är lekstuga av stora mått.


Hon verkar ha kul och det är ju huvudsaken….    


Hoppas veckan har börjat bra för er del….   

   

  


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards