Tedsams blogg

Alla inlägg under juli 2011

Av tedsams - 5 juli 2011 13:22

Ja, det kan man verkligen kalla det....  Var ute idag och skulle bl.a inhandla sånt där displayskydd till min nya fina mobiltelefon, dom var slut i den affären där jag köpte telefonen. Insåg att det kan vara en bra investering eftersom jag nästan alltid har mobilen i fickan ihop med annat jox, lätt att den repas då.


Åkte till det som jag trodde var det billigaste stället, inhandlade det jag skulle och for till ett annat ställe för ett annat ärende. Där passerade jag Telias butik, slank in där och såg att samma displayskydd som jag nyss köpt, var 50:- billigare där.


Aha.... för en gångs skull slog snålvargen till, och jag beslöt mig för att köpa det billigare och lämna tillbaka det dyrare. Sagt och gjort....


Och som straff för min snålhet så snubblade jag sedan på en trottoarkant utanför affären där jag skulle lämna tillbaka det dyrare skyddet, och slog i mina knän nåt alldeles bedrövligt.


Därför har jag nu ett knä som vrålvärker och som börjar likna en fotboll till storleken....    och ett annat knä som bara värker lite och som bara är lite lagom svullet.....  kul, kul.

   

Och allt detta för 50 kronor.......    

    

I alla fall så är den himla rolig, den där nya leksaken jag har.    Och inte så himla krånglig heller, bara jag kom på tankegången bakom det hela.  Jag gillar ju som sagt tekniska prylar....   

   

  

Annars händer det inte så mycket här.... det är mest vanliga, tråkiga vardagsgrejor vi sysslar med. Det är dåligt med hundträningen, och ännu sämre lär det väl bli nu när jag har ont i mitt knä.


Jo, jag har lyckats vattna ihjäl en stor fin blomma som vi har/hade på uteplatsen, och det var inte så kul. Det har ju varit varmt och kvalmigt, och jag har slängt på vatten utan att känna efter om det behövdes..... och det behövdes uppenbarligen inte.


Jag gillar inte när mina blommor dör.....   och absolut inte när det är mitt eget fel.   

    

Hoppas ni har det skönt i sommarvärmen...!  

  


   



   




Av tedsams - 3 juli 2011 17:50

Ibland är det en belastning att vara intresserad och road av tekniska prylar. Till vardags är det ganska så praktiskt, men ibland lyfter ju folk på ögonbrynen lite när dom upptäcker hur knäpp jag är.

   

Jag har köpt en ny mobiltelefon idag.   Och det var inte så lätt att välja märke och modell.


Vet inte hur många tekniska specifikationer jag läst de senaste dagarna, och för varje jag läste uppstod det ytterligare något frågetecken.


Men jag använde sonen som bollplank, han känner ju sin mamma så han vet ungefär vad som passar mig.    


Det är inte så lätt att veta hur man ska sålla i den där skogen av mobiler.... men till slut bestämde jag mig i alla fall.


Och så kollade jag runt lite på priser och insåg att det var helt OK att köpa den i köpcentrat här. Det blev inte dyrare än på nätet, så jag pinnade iväg i förmiddags för att handla.

  

Och när jag kom till affären och sa att "Den vill jag ha!" så försökte försäljaren inte alls pracka på mig nåt annat, dyrare.  Och han nöjde sig med att jag inte skulle ha nån försäkring, och inget abonnemang.... såna försäljare gillar jag.

  

Och så sa han att jag gjort ett bra val... och det var ju kul. Hoppas den där manicken lever upp till det nu då. Det kommer att ta evigheter innan jag har lärt mig en bråkdel av alla finesser.... men det gör inget. Jag kan ringa på den i alla fall, och jag kan svara på samtal också... det är inte illa det.   

  

Salza har blivit försummad idag, jag har ju en ny lekkamrat nu    


Nej då, det är inte så farligt. Vi har varit ute och lekt lite med uppletande i det höga gräset, och vi har varit ute på en cykeltur, så hon klarar sig säkert.  Den övriga tiden har hon legat på trappan och väntat på husse och Ibsen som har varit på egen utflykt idag.  Hon gillar inte när flocken delar på sig.... i alla fall inte om det innebär att hon är den som får bli hemma.

   

Men nu sover både hon och Ibsen efter att ha käkat middag. Så nu ska jag forska vidare i den där mojängen jag köpte. Tur att jag redan är gråhårig...     


Av tedsams - 1 juli 2011 10:44

...... hade vi idag, Salza och jag. Vi drog iväg ut på en cykeltur i morse, mest med tanke på att väderprognosen sa regn frampå dagen och med en rejäl cykeltur i benen så kan resten av dagens motion blir lite lindrigare.


Och när vi precis hunnit hem och ställt undan cykeln, då öppnade himlen sig och världens skyfall dränkte omgivningarna. Snacka om tur...    

  

Nu har regnet vräkt ner länge, och det har åskat lite också... skönt att veta att Salzatösen fått en ordentlig motionsrunda redan, om ovädret nu skulle hålla i sig hela dan.

  

  

Igår eftermiddag var vi ute och badade doggsen igen. Och nu har Salza verkligen kommit på att det är skönt att bara flyta omkring i vattnet. Igår hämtade hon pinnen jag kastade, flöt sedan med strömmen en lång bit, vände sedan och kämpade sig upp mot strömmen en bit, vände återigen och flöt med strömmen neråt igen.... skitkul att se henne när hon verkligen njuter av vattnet.   

    

Mina cockrar   var också såna... dom gick i vattnet och sedan simmade dom omkring i evigheter och bara njöt. Salza behöver fortfarande retningen av nåt som jag kastar i och som hon ska hämta, men cockrarna, dom slängde sig i och bara simmade dom.

  

Men hon är duktig med att hålla det där som jag kastar ut åt henne. Det kvittar hur länge hon håller på ute i vattnet sedan, hon släpper ändå inte pinnen/dummyn/bollen. Och det är ju bra...    

     

  

Och när dom badat så länge så att jag bestämde att dom var trötta (dom verkar aldrig få nog) så tog vi en promenad, jag och doggsen. Husse var med igår... och var kvar vid bilen... och när vi gått ca 400 m så skickade jag hundarna på Marsch! tillbaka till husse. Och nedrans så dom sprang....   

    

Sen sprang dom fram och tillbaka mellan husse och mig sedan jag vänt och mycket sakta var på väg tillbaka till bilen. Det blev många meter i full galopp för Salzas små ben...

  

Ibsen flyger ju fram han... och idag är han mycket riktigt halt.    Han är våldsamt våldsam när han tar sig fram ute i buskagen, och i vattnet. Helt totalt hejdlös, bara rusar på... inte undra på att han gör sig illa ibland. 

    

Men dom hade verkligen roligt. Det där med rapport, eller budföring, eller vad man ska kalla det, det gillar dom skarpt.     

     

Men nu blir det lugna gatan resten av dan här. Salza färdigmotionerad för denna dan, och Ibsen är halt, då behöver dom bara en snabbrastning längre fram på dan, det känns skönt.


Blir det uppehåll så kanske Salza och jag ska träna lite lydnad, men det får vi se... regnet ska ju hålla i sig hela dan påstås det. Och i  regn tränar vi inte... så ambitiös är jag inte numera.   

   

Hoppas ni har en bra dag, med eller utan regn!    

  

Skapa flashcards