Tedsams blogg

Alla inlägg under juli 2011

Av tedsams - 21 juli 2011 11:30

Men det var mega-äckligt...  att göra rent i frysen där liken tinat alltså.   Fy... nu gäller det bara att få bort liklukten också....


Men vill ni ha ett gott råd, så se till att strömmen inte bryts om ni gömmer några lik i frysen i alla fall.  

    

Fast hundarna verkade tycka att det var väldigt intressant. Jag såg inte att nån av dom rynkade på nosen när jag höll på med den värsta geggan. Tvärtom så var de väldigt närgångna... hundar är egentligen riktiga äckelpottor ibland.

   

Men livet vore i och för sig ganska så enkelt om man kunde lösa alla problem bara genom en egen liten arbetsinsats, även om den är äcklig.


Men så är det ju inte....    

   

   

Och så byter vi ämne från det där äckelgrejset....


Häromdagen när jag var ute med doggsen här i området så möttes vi återigen av en fråga som vi ofta ställs inför: "Den där stora svarta, vad är det för ras???"  


Det är alltså riesenschnauzern Ibsen dom syftar på. Det verkar inte som att det är så många som känner till den rasen.


Och det är påfallande ofta unga människor som har nån staff av nån sort (eller blandning) som frågar. Antagligen tycker dom att han ser maffig ut, den där stora svarta farliga hunden, för nästa kommentar är ofta "han ser verkligen imponerande ut".. eller nåt liknande med samma andemening. Och det gör han ju....  


Han är stor och enormt stark, ett rejält muskelknippe. Det är bara att vara tacksam för att vi har sån lydnad på honom som vi har, för det finns inte nån som orkar hålla i om han får för sig att gå åt ett annat håll än vad den som håller i kopplet har tänkt sig.


Fast även han går ju förstås lös nästan jämt. Salza får gå lös lite oftare än vad Ibsen får, men det är inte för att hon är lydigare, utan mest bara för att folk är väldigt mycket mer respektfulla gentemot Ibsen än mot Salza.


En liten fjantig spaniel bryr man sig inte om.... men en stor svart best med skägg och buskiga ögonbryn, den har man respekt för. 


Och så är det också så att Salza helt struntar i folk vi möter. Ibsen däremot kan få för sig att han ska hälsa, om den vi möter tittar på honom. Och tittar gör ju folk ofta just bara för att han är den han är... 


Ibsen är ju en helt annan typ av hund än vad Salza är, mentalt sett alltså. Förr i tiden kände jag ganska så många riesen, men på den tiden var det skarpa hundar som verkligen krävde sin man när det gällde både uppfostran och dressyr.


De riesen jag träffat på senare år är helt annorlunda, och jämför man Ibsen och Salza så är det Salza som är den stabila, trygga och en anings skarpa hunden. Hon ställer sig gärna främst (om hon får bestämma, vilket hon inte får)när något händer, Ibsen han ställer sig bakom mig, han.


Men Ibsen är oprövad när det gäller konflikter, eftersom han är så lydig så har det aldrig uppstått några skarpa situationer. Jag har alltid hävdat att han kan bli farlig om han blir trängd, och det tror jag stenhårt på. 


Om alternativen är att fly, eller att "lägga sig ner och dö", eller att anfalla, då flyr Ibsen. Han väljer garanterat det i första hand, men kan han inte det då anfaller han... och då är han farlig.... det är mitt tips. Hoppas att jag aldrig får veta om jag har rätt eller fel där...     

  

Jag tror att det skulle var bra om alla som har hund verkligen visste vilken typ av hund dom har... mentalt sett alltså. Då skulle det vara lättare att både uppfostra hunden, och att hantera olika situationer som kan uppstå.


Och i den bästa av världar så vore det väl så kanske....    

   

   

Nu ska jag tassa ut i förrådet och mycket försiktigt öppna frysen och känna hur det luktar,... där står burkar med både ättika och vinäger, hoppas att det hjälper mot den där andra vidriga stanken. 

   



   


   


Av tedsams - 21 juli 2011 07:33

Ja, det får väl anses vara att jag upptäckte att någon (antagligen i samband med att uteplatsen byggdes före midsommar) har dragit ur kontakten till den frys vi har i förrådet.  Den där frysen där det finns blod och klövar till viltspåret och fågel till hundträning.    


Jag upptäckte det igår, pga lukten när jag öppnade dörren till förrådet. Så jag beslöt mig för att sätta i kontakten igen och avstå från att öppna dörren till frysen innan det som fanns där har frusit igen.    

  

Men idag ska det ske... stora dörröppningen. Undrar hur mycket vidrigt jag hittar där då?


Och tänk så mycket pengar som gått till spillo....  döda fåglar är ju som ni vet hårdvaluta.


Men som sagt... en katastrof om dan är melodin här just nu. Fast jag får väl erkänna att de inträffade katastroferna lätt kan rangordnas. Fabian leder ju katastrofligan med hästlängder än så länge...  men en frys med upptinade, antagligen helruttna fåglar... det är inte så illa det heller.  På en månad har det säkert hunnit bli både mask och fluglaver i dom där ruttna liken.... fy farao så äckligt.    


Jaja...  jag får i alla fall prova på att göra nåt jag aldrig gjort förut... skyffla ruttna lik.   

  

Hoppas ni har nåt trevligare för er idag!     

   



Av tedsams - 20 juli 2011 17:33

När vi drog iväg ut på vår promenad så misstänkte jag att vi skulle bli genomblöta, men så blev det inte. Varmt som sjuttan var det, men åskmolnen drog iväg inåt landet utan att avreagera sig över oss.


Det har ibland sina fördelar med att bo nära kusten.....   

  

Men jag blir ofta överraskad av all grönska som finns här när jag går promenad här alldeles i närområdet. Inte kan man tro att vi bor mitt i etta v stans största bostadsområden. När man väl traskat iväg en bit och kommit ifrån asfalts-gångvägarna, då är det grönt överallt och man knappt ens anar alla hus som man vet finns inne bland alla grönsakerna.

   

  

  

   

     Som ni ser så har Ibsen sitt eget lilla sätt att njuta av grönsakerna   

   

Och häromdagen så upptäckte jag en sak som jag missat helt och hållet förut. På ett ställe där jag tidigare passerat säkert 100 ggr hittade jag den här söta statyn.


 

Inte vet jag vad den "betyder", och inte vet jag vem som gjort den heller, områdets flitiga klottrare hade klottrat över namnet som fanns på baksidan av statyn. Men visst är den väl söt...?  Både barn och hund finns ju med....  och det finns det mängder av här i omårdet, både sorterna.    

    

   

Och vet ni, nyss ringde det (kul med en telefon som funkar!), och när jag svarade så var där en tjej som för flera år sedan gick en allmänlydnadskurs hos mig. Nu har hon ytterligare en hund, en valp, och hon ville gå kurs hos mig igen.


Sånt blir man ju lite glad för, att folk vill komma tillbaka och gå fler kurser.  

    


  

  

   


    


   

  

  


Av tedsams - 20 juli 2011 10:28

Ja, så kan det bli ibland när livet jäklas....  och i all synnerhet när jag använder bloggen som ett ställe att avreagera mig när saker och ting håller på att rinna över.     


Det hjälper lite att skriva ner saker och ting... alternativet är kanske att gå ut och ställa sig och sparka på ett träd eller nåt.... men då är det enklare med datorn och bloggen.


Håller just nu på och förbereder mig inför denna veckas goda gärning. Nu med lånad bil då...  Fast det kräver i ärlighetens namn inte så värst många förberedelser, mest bara en tid att passa.

  

Fast idag skulle jag egentligen vilja gå till skogs med hundarna, men det hinner jag inte. Om man får tro väderrapporterna så är det ju sista dagen med uppehållsväder på ett tag nu. Det ska bli dåligt väder ända in i nästa vecka nån gång tror jag... lite tråkigt med ännu mer regn.

  

Men nu kan jag ju roa mig med datorn om det blir skitväder i alla fall. Har lite grejs jag ska fixa med där... i datorn alltså.  Och så har jag sedan ett bra tag tillbaka en kurs i ett dataprogram liggande... den borde jag ta tag i, men för att det ska bli bra så måste jag vara lite engagerad, och det kan ingen anklaga mig för att vara just nu.     


Näe, nu är det dags att dra iväg....  Ha en bra dag allihop!!

  

  


     

Av tedsams - 19 juli 2011 17:51

Jag skulle aldrig klara av att leva upp till de krav som tydligen finns idag. Satt på uteplatsen förut och lyssnade på några av områdets barn. De var samlade med sina cyklar hos granntösen, och där satt dom på marken och jämförde sina mobiler.


Och jag kunde som sagt inte undgå att höra vad dom pratade om. Och jag kunde inte heller undgå att höra när dom jämförde sina mobiler.  Och nu pratar jag alltså om barn under 10 år….. och tre av dom hade Iphone 4,  och dom andra hade inte heller vilken skit som helst.  Och de kunde ta mig sjuttan alla finesser på dom också…. imponerande.   


Vilken tur dom har, som tydligen har föräldrar som badar i pengar. …


  

Och när jag ändå är inne på den biten. I torsdags låg det en kanonfin barncykel mitt på gångvägen en bit härifrån. På fredagen hade nån ställt upp den vid sidan av gångvägen, på lördagen stod den kvar på samma ställe, på söndagen hade den ramlat omkull i det höga gräset, och igår och idag ligger den kvar där.  Bara en tidsfråga tills nån förstör den…


När min son var liten och hade ställt/slängt sin cykel nånstans och sedan glömt den, då letade vi tills vi fann den. Och inte en enda kväll gick utan att jag kollade att hans grejor var med hem. Men jag badade förstås inte i pengar heller….


Men det är inte konstigt att det finns ungar som sätter noll värde på både sina och andras grejor.

  

       

Idag har jag hämtat ett nytt modem… äntligen.  Jag har ju gjort mig hörd ändå, via mobilen, men det är ändå lite pirrigt att ha två datorer och en telefon som inte funkar. Man vet ju inte om det enbart är modemet som gått sönder när det gäller åsknedslag.


Men nu funkar allting igen… i alla fall på den fronten. Min stackars bil vågar jag inte ens tänka på, då får jag ett hysteriskt sammanbrott…  eller en infarkt eller nåt. 


Jag undrar ibland hur högt blodtryck jag har när jag går här och grubblar över min bil… jag käkar ju redan piller mot för högt blodtryck, men jag undrar hur långt sån medicin räcker när man är stressad och har konstant ont i magen av oro.


Men det är väl märkligt att all skit kommer samtidigt.  Trasig bil, trasigt modem, trasigt knä, trasig Salzamage och nu senast en borttappad nyckelknippa….  Det är väl ändå lagen om alltings allmänna jävlighet det, eller???


Jaja, livet är kul…..     

  

   

Jag var i alla fall på bibblan idag. Och släpade hem en stor kasse med böcker, hoppas att i alla fall nån av dom är bra.  Jag sover dåligt på nätterna och då är det bra att ha nåt att läsa, gärna nåt blodigt och våldsamt… 


Jag har ju en stor vakthund i sängen, och en ännu större under skrivbordet, så jag behöver inte vara mörkrädd. Fast klockan fem i morse när jag vaknade, då fanns det ingen hund alls hos mig. Både Ibsen och Salza sov i ett annat  rum då. Och det är nog den allra första och enda natten på fem år som Salza inte sovit hos mig tror jag… 

   

  

Salzas mage håller sig i alla fall hyfsat i skinnet. Fast hon är inte helt kurant… nåt konstigt är det. Fast när vi är ute så är hon piggelin, och hon får sina små stollryck här hemma också… men just nu ligger hon bredvid mig och stinker som den värsta stinkbomb, nåt är som sagt på tok med hennes lilla mage.


Men vi ska ta en liten promenad strax,  hon och jag.  Det kanske lättar lite på trycket då….    




Av tedsams - 18 juli 2011 10:50

Regnet strilar ner utan uppehåll, och det är mörkt ute som om det redan vore hösten.  Då är det trevligt att kunna fördriva tiden med att surfa runt på nätet och få lite förströelse.


Men det kan vi ju inte ännu, hoppas att vi får det nya modemet idag. Men posten till Norrland går inte alltid så snabbt, skulle inte förvåna mig om det inte kommer förrän imorgon.


Jag har i alla fall roat mig i tvättstugan idag igen. Tur att jag hade tvättid idag så att jag kunde stoppa min skor i maskinen. Nedrans så smutsiga och leriga dom var efter gårdagens promenad.


I natt har i alla fall Salzas mage varit tyst och stilla, kanske är det över för den här gången nu. Kanske var det så att blåbären hon smaskade i sig igår gjorde susen.


Det är ganska så kul att hon gillar att käka bär direkt från riset, eller buskarna. För hon äter hallon lika glatt som blåbär.  Men igår visade ju jag inget intresse för blåbären, hon hittade dom själv och blev till och med efter oss för att hon stod och smaskade bär.


Förut, när vi bodde i huset, då stod alla hundarna vid krusbärsbusken och käkade krusbär för fullt. Vinbären åt dom sällan, men krusbären var poppis.

  

     

   

Idag har dom fått ett varsitt märgben att sysselsätta sig med. Inte vet jag om Salzas mage tycker att det är en bra idé, men den har ju varit bra i två dagar nu… förutom orkestern… så det borde gå bra.


Jag hoppas att regnet har gett sig lite när det är dags för vår promenad sedan, men just nu ser det mörkt ut. Men det är ju fördelen med att ha hund det… att man måste ut i alla väder.


Det är liksom inte godkänt att helt plötsligt bara tänka på sig själv bara för att vädret inte är så kul. 20 grader kallt eller regn, skit samma, ut måste dom i alla fall.


Fast jag ska inte gå jättelångt idag. Mitt onda knä, som fortfarande är åt det blåsvarta hållet, gillade inte gårdagens promenad nåt värst. Vi gick uppför ganska så mycket, och det gillar inte mitt knä just nu.  Men det är ju i alla fall en himla tur att det alltid finns nåt att beklaga sig över…


Fast… med tanke på min bil och alla pengar som den ska lösas ut med så småningom, så har jag väldigt mycket att beklaga mig över väldigt länge.


Nåt annat som inte är så kul är att jag inte klarar av Leif GW Perssons böcker. Jag har gjort flera försök, men det går inte. "Alla" säger att hans böcker är så bra, och jag tänker varje gång jag hör det att "nu ska jag verkligen läsa den där boken". Men efter några kapitel så ger jag upp… det är nåt i hans sätt att skriva som jag inte klarar av.


Det är ju inte så ofta man hittar en bok som är så där att man blir lyrisk bara för att den var så bra, de flesta böcker är godtagbara, och så är en och annan (med långa mellanrum) kanonbra. Men som sagt, Leif GW Perssons böcker fixar inte jag, trots att jag älskar tjocka böcker, och det verkar ju alla hans böcker vara.


Jag borde ta en tur till bibblan igen, men det lockar inte det heller idag. Det skulle inte vara så dumt att få en kasse böcker levererade hem till dörren med jämna mellanrum.


Det kanske vore en affärsidé för biblioteken. Kolla i datorn vilka böcker man brukar låna och så plocka ihop nåt passande och sen köra hem dom mot en lagom stor ersättning.


Man kan till och med fixa ett litet dataprogram som enkelt gör det… kollar vilka böcker man gillar och vilka men redan lånat och matchar det mot vilka böcker av samma typ som finns inne och som man inte redan lånat.  Sen skriver man ut en plocklista och stoppar ner just dom böckerna i en liten kasse och levererar hem till dörren…. samtidigt som man hämtar dom som ska lämnas tillbaka… Fiffigt va??


Ja, jag vet… jag är lat…. i alla fall säger omgivningen jämt och ständigt det. Och det är ju en viss tjusning med att gå och plocka bland alla böckerna i hyllorna  på bibblan också. Men inte alltid… ibland vore det skönt med hem-till-dörren-service.


Nej, nu ska jag ställa mig och stryka en hög med skjortor och blusar, det är ju också ett bra sätt att roa sig en regnig måndag.


Ha det gott! Och hoppas ni har en fin vecka framför er!!

   


Av tedsams - 17 juli 2011 20:56

Eller… idag hade jag en kantarellhund i alla fall.  Vi var ute på en lång skogspromenad idag, hundarna och jag och där hittade vi minsann massor av blåbär.  Det ska ju bli ont om blåbär i år sägs det, men där fanns det massor.


Fast jag vet inte riktigt om jag är bered att gå i en timme innan jag kan plocka bär….  och idag hade jag inget med att plocka i heller. Men Salza snaskade för fullt….

  

 

Och Salza fann kantareller också…  rätt som det var så såg jag henne stå med huvudet inne i ett buskage och vifta vilt på svansen. Nedrans tänkte jag…  nu har hon hittat en sork eller en fågelunge heller nåt… så jag stövlade snabbt dit.


Men hon hade hittat kantareller, och hon såg överlycklig ut.  Inte vet jag varför hon markerade så våldsamt just där, men jag kan ju låtsas att hon är en kantarellhund.


Förmodligen var det nåt djur som nyss varit där för att käka svamp och lämnat sin doft efter sig… eller nåt.


Det blev i alla fall en varsin svampsmörgås till husse och matte när vi kom hem.


  

Och så blev det en dusch för hundarna när vi kom hem. Vi lyckades hitta en myr ute i skogen och jag trodde att vi skulle kunna gå i kanten på den där myren utan att blöta eller smutsa ner oss alltför mycket, men tji fick jag.  Nedrans  så smutsiga vi var när vi kom hem, både hundarna och  jag.


Det blev duschen för oss allihop, och mina skor får ta en tur i tvättmaskinen i morgon.


Vi är fortfarande utan bredband här, jag skriver de här blogginläggen i Word och kopierar sedan in dem i bloggen via telefonen. Jag hade ju inte tänkt bli en så våldsamt flitig användare av Internet via telefonen så jag har bara ett litet surfabonnemang.


I morgon hoppas jag att vårt nya modem kommer. Sen blir det antagligen till att byta nätkort i Kurts dator också, men den dagen den sorgen.


Men jag glömde att det är söndag idag. När jag gick ut i skogen alltså…  det nästan vimlade av folk i buskarna där. Eller… ja, lite överdrivet var det kanske….


Men här har vi nåt som heter "Hitta Ut", nåt som jag tror att bl.a orienteringsklubbarna ligger bakom,, Nåt sånt där friskvårdsprijetk där man ska försöka få folk att ge sig ut i naturen.


Man får en karta där det finns en masa check-points markerade, och så ska man ta sig dit och läsa av nån kod eller nåt. Sedan kan man registrera sig på en hemsida och tala om vilka check-points man hittat, och så kan man vinna nåt… eller så.


Ja, jag vet inte så noga, jag har dumt nog inte satt mig in i det där. Jag går ju i skogen ofta och skulle ju kunna ägna mig åt att hitta några av dom där check-pointsen, det finns massor av dom i de  skogarna  där jag brukar gå, men jag har inte tänkt så långt.


Och nu har jag ju en GPS i min telefon också…. men den har jag inte testat ännu.


Idag var det i alla fall folk med kartor i händerna ute i skogen….  ett fiffigt sätt att få ut folk i naturen det där.  Men man får lite hicka när man går där i godan ro mitt ute i skogen, allt är tyst och stilla och man är van att det inte finns nån annan där, och så plötsligt hör man röster alldeles intill där man går.


Men Ibsen är en bra bevakningshund, han markerar alltid innan jag själv hinner upptäcka att det är nån där.  Och det är ju bra, då slipper jag bli överraskad av att det plötsligt kliver fram en gubbe bakom nåt träd.



Idag har i alla fall Salza fått rejält med motion. I morse var det den vanliga lilla promenaden, sedan var hon och jag ute på en snirklig cykeltur i området här, det blev ganska många kilometer i värmen. Och ovanpå det så var vi ute i två timmar i skogen, och på dom timmarna kan ni tro att hon hinner springa många kilometer.


När vi kom hem blev det duschen, sedan mat, och sedan var jag redo för en stunds vila…. då hämtar Salza ett mjukisdjur och ska leka. Hon såg väldigt förorättad och besviken ut när jag sa Nej.


Trots att hennes mage håller konsert för oss varje natt så är hon i alla fall superpigg, och det är ju skönt.


Hoppas ni har haft en fin helg…. i morgon ska det bli regn igen sägs det…

   



Av tedsams - 16 juli 2011 11:07

Igår la bredbandet av igen. Inte bara här hos oss utan det är den nyss utbytta switchen som strejkar. Tvivlar väl på att den byts innan helgen är över. 


Men i några timmar hade vi i alla fall tillgång till Internet. Ganska så kul att se vad familjens medlemmar slängde sig över när det efter 4 dagars uppehåll äntligen gick att surfa…    


  


Salza mår i alla fall bättre idag tror jag. Hon åt i alla fall frukost, och än så länge har den inte kommit upp.  Och hon tiggde som vanligt när jag åt frukost. Igår gick hon och gömde sig under bordet så snart det var nåt ätbart på gång.


Men jag undrar vad det är för knepig lag som säger att hundar måste rusa iväg och hitta en matta att spy på? Undrar om jag någon gång i mitt liv varit med om att någon hund spytt på bara golvet…


  


Hade förresten tänkt åka till bibblan och låna lite nya böcker när jag hämtat bilen på verkstan, men så blev det ju inte. Hela stora högen med böcker som jag lånade sist är redan utläst. Men gissa… i bokhyllan här hemma hittade jag två pocketböcker som jag inte läst, vilket fynd!  Jag ska nog rota runt lite till där, jag kanske hittar fler såna skatter.   


  


Idag när jag går ut med doggsen ska jag ta med mig kaffeburkarna. Ja, de där som jag använde när Salza tränade kaffesök. Det var jättelängesedan vi gjorde nåt sånt, och nu har jag kommit på ett bra ställe utomhus där vi kan träna.  Det ska bli kul att se vad hon kommer ihåg av det där.   




Nu känns det nämligen lite så där som att det gäller att hålla igång med tusen olika saker.  Kopplar jag av och gör ingenting, så deppar jag ihop för då grubblar jag bara över min trasiga bil som så småningom ska lösas ut med en förmögenhet från verkstan.


Och då är det bra med böcker också.  Man kan inte tänka på annat när man läser, då fattar man inget alls av boken.




Igår när vi var på hemväg från promenaden lyckades vi i alla fall helt oavsiktligt roa en människa. På slutet av promenaden passerade vi det lilla centrumet och affären som ligger där. Precis när vi gick förbi affären så kom det ut en människa därifrån och föll in bakom oss där vi gick.


Och rätt som det var så hörde jag hur hon började fnissa där bakom ryggen på mig….    


Hundarna gick lösa framför mig, och det kändes lite knepigt att det gick nån 10 meter bakom mig och fnissade. Så till slut vände jag mig om och tittade på henne.


Ja, sa hon då, jag går här och skrattar för mig själv för det ser så roligt ut att hundarna vet exakt vilken väg de ska gå. Det finns ju många ställen där man kan svänga åt olika håll här, men de går hela tiden målmedvetet åt det som tydligen är rätt håll.


Och så är det ju…. De vet exakt vilka vägar jag brukar gå, och när vi dessutom är på hemväg från en lång promenad då väljer de spontant den genaste vägen hemåt.


Sånt där tänker då inte jag på i vanliga fall, jag är ju van vid det. Men det var lite kul när hon påpekade det för då tittade jag med "nya" ögon på hundarna där de traskade på framför mig. Och det såg ganska så kul ut…    



I går när vi var ute så småstänkte det på oss till och från nästan hela tiden. Idag ser det ut som att det kan bli mer ihållande regn, det är inte så kul. Jag har inga ordentliga regnkläder….


Har alltid valt bort det när det gäller att prioritera inköp, men ibland önskar jag att jag hade ett sånt där bra och fint regnställ. Fast… dom som har det säger att inte ens dom regnställen står emot regnet så där bra som reklamen säger. Och ska man ändå bli våt så…   


Jaja… tur att jag har de där två bokfynden att ägna mig åt idag i alla fall.


Hoppas solen skiner hos er, och att ni har en bra dag!!   

  

P.S Tack till er som hör av er!!   Jag kan inte återgälda det just nu, men jag hör av mig lite mer sen när jag har bredbandet att surfa på. Telefonen är ju en nödlösning bara...  

  



   


Ovido - Quiz & Flashcards