Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 30 juni 2011

Dålig planering

Av tedsams - 30 juni 2011 08:27

Igår måste det har varit årets varmaste dag här, och då flängde jag runt som en galen känguru hela dan... det om något kan väl kallas dålig planering.   


Såna dagar ska man ju softa och inte göra mer än nödvändigt, det är ju en fördelarna med att rå sin dag själv utan några tider och några plikter att sköta, att man kan utnyttja såna dagar till att bara njuta. Men planeringen är dålig här i huset....


Frampå kvällen var det i alla fall dags för hundarna att få lite uppmärksamhet, och då åkte jag och doggsen iväg så att dom skulle få bada.

   

Och då åker jag till våra gamla trakter där hundarna kan bada i Indalsälven. Dels tycker jag att det är så fint vid älven, dels är det himla bra för dom att simma där. Det är ju ganska så rejält strömt i älven och det innebär ju att dom, i alla fall ena vägen, måste simma mot strömmen, då blir det lite extra motion.

   

Salza njöt verkligen av vattnet igår. Vi var vid ett ställe där man med lite fantasi kan säga att det är en liten vik in mot stranden, och så är det två små uddar på varsin sida av den där viken. Det är inga långa avstånd förstås, men "viken" är väl ca 50-75 m bred kanske.... 


Och jag kastade Salzas dummy uppströms så att hon fick simma mot strömmen för att nå den, fast hon fick ju lite hjälp eftersom den också gled med strömmen mot henne. Men sedan hon fått fatt i den så vände hon, och så kunde man se henne i sakta mak, långt där ute i älven,  "segla" med strömmen åt andra hållet.


Hon bara låg och flöt och följde med strömmen, ända tills hon kom till det ställe där hon inte såg mig där jag stod på stranden. Då vek hon av och simmade in mot stranden för att sedan komma och lämna dummyn till mig.


Varenda gång gjorde hon så... det såg ganska så kul ut att se henne lugnt flyta förbi i godan ro...   

    

   

Ibsen och hans badande ska vi inte prata så mycket om....  Om jag säger att Salza älskar att bada, och att hon är galen i att hämta saker i vattnet, och sedan ökar jag på det ungefär 5000 ggr... där har ni Ibsens uppfattning om att bada och hämta pinnar.

   

Nedrans så han stressar upp sig. Men vad gör man...? I den här värmen är det ju himla bra motion och sysselsättning att få bada. Man måste bara beväpna sig med massor av... nånting, vad man nu ska kalla det... för att stå ut med hans skällande och hans stressande utan att själv bli superstressad av hans agerande.

   

Hundarna njöt i alla fall av att få svalka av sig och få lite motion trots värmen. När dom började flåsa lite smått, trots att dom badade i iskallt älvvatten, då antog jag att dom fått nog med motion... så då ägnade vi oss istället åt att inviga de nya konerna jag köpt.

  

  

Jag köpte ju orange koner med orange band just för att det sägs att det är den svåraste färgen för hundarna att se när dom placeras i grönt gräs. Men det vete sjuttan....

   

Jag ställde ut den där rutan och sen så gick jag och rastade hundarna lite. När vi kom tillbaka så fick Ibsen vänta i bilen och så satte jag upp Salza för att skicka henne till rutan. Och därifrån där vi stod så syntes de två främsta konerna och den främre kanten. Resten av rutan såg vi inte eftersom gräset var så pass högt.

  

Salza rusade iväg mot rutan, stannade till framför kantbandet, tittade på mig, tittade på bandet, och tog sedan ett par steg över kantbandet, in i rutan. 


Det såg ganska så kul ut, hon klev väldigt demonstrativt över kantbandet. Det var ju inte precis det utförandet jag ville ha, men skit samma... det såg roligt ut. Men inte sjuttan hade hon nåt svårt att se varken koner eller band inte.


Jag brukar ju aldrig markera kanterna på rutan när vi tränar. Jag är för lat för det.... och det har aldrig varit några problem sedan när vi tävlat. Kanske var det just det som fick henne att göra som hon gjorde, ovanan vid en markering där i just den situationen. Ja, inte vet jag...  det såg i alla fall kul ut.   


Nästa skick gick som vanligt... d.v.s bra. Då skuttade hon direkt in i mitten av rutan.

    

Men sen så åkte vi hem, både hundarna och jag var ganska så nöjda med dagens aktiviteter då.

   

      

Idag är det också soligt och varmt, men jag tror inte det blir lika varmt idag som igår. Och det tycker jag är bra....


Jag gillar inte när det är så varmt att man inte orkar göra varken det ena eller det andra. Jag vill kunna träna hund, och jag vill  kunna ta promenader utan att både hundarna och jag får värmeslag...  eller en cykeltur med hundarna.  I den här värmen går inget av det så bra.....  jag röstar för att det ska vara lagom varmt ute.


Fast... om drygt 3 månader börjar det väl snöa här kan jag tro.. jiiippiieee    

   



   



   

   

 
 
Ingen bild

Kurt

1 juli 2011 06:48

Fel dag och datum

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards