Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Känns som att jag vill förklara....

Av tedsams - 28 juni 2011 14:30

... eller förtydliga eller nåt....

   

För nån vecka sedan fick jag ju ett telefonsamtal från en av stadens tidningar. Dom hade sett en skrivelse som jag skickat till kommunen (allmän handling, ni vet) , och nu ville dom prata vidare om det.

   

Och dom ville ta upp det i tidningen just för att så många fler än jag hade skrivit till kommunen om samma sak.


Och det saken gällde var fler hundlatriner längs gångvägarna här i Granloholm.

  

Det är dåligt med ställen där man kan slänga bajspåsar. Det är långt emellan dom, och det är massor av hundskit längs gångvägen, kanske just på grund av att ingen vill gå och bära en bajspåse i upp till ett par kilometer innan man finner nånstans att slänga den.

  

Ungefär så skrev jag till kommunen, påpekade också att det är ett stort irritationsmoment för alla de som inte gillar hundar. Och påtalade också att förutom alla de hundar som bor i området, så är det många "utsocknes" åker hit för att gå med sina hundar, just för att det finns så många fina gångvägar att välja på.

  

Och som ett av många exempel tog jag Sticksjön. Det är en dryg kilometer runt den lilla sjön, och massor av folk går där under alla årstider. Massor med människor och masor av hundar... och många kommr åkande dit, ställer sin bil vid parkeringen och går rundan runt sjön för att sedan åka därifrån igen.

  

Och det är ju helt OK, men det finns inte en enda hundlatrin på vägen runt sjön, så jag antar att de flesta struntar i att ta upp när deras hundar lämnar en hög efter sig. 


Och tyvärr så tog tidningen fasta på just det promenadstråket när dom skrev om det här. Det finns ju många ställen där det är väldigt mycket mer olämligt med högar av hundbajs, än just runt Sticksjön.


Och ni som bor här i trakten tyckte säkert att jag är lite knepig när jag klagar över just det i tidningen. 


Men det var tidningen som vinklade det så... inte jag. Min skrivelse handlade i första hand om övriga gångvägar här i området, där tycker jag det är befogat med fler hundlatriner.


Men som sagt, tidningen vinklar det som dom vill......  och kommunen har sagt nej till att sätta upp fler latriner, så det hela var till noll nytta.

  

Men nu har jag i alla fall förklarat mig lite, har haft en känsla av att det som stod i tidningen gav ett litet löjes skimmer över det hela.    

    

   

Idag har jag klippt Ibsen, och jäklar så jobbigt det är. Han är ju så stor, och jag har inget trimbord som han ryms på. Inget bord som jag kan justera i höjd alltså... så han får stå på ett vanligt bord, och då blir han för hög för mig.... jag får jobba med armarna uppåt nästan hela tiden. 

  

Och i en paus när klippmaskinen behövde kylas av lite, så kammade jag igenom Salza. Nedrans så mycket ull hon hade i pälsen, trots att det inte var så länge sedan jag gav henne om omgång på trimbordet.

   

Och när alltihop är klart, långt om länge, då gäller det att städa efter oss också... kul, kul.  

   

  

Och så har jag en fin liten sax som kostade en smärre förmögenhet att köpa. Och frånsett att den var svindyr så är den också kanonbra.... och på golvet ute på uteplatsen (inte den nya, utan den på andra sidan huset) där jag står och klipper hundarna, där är det bräder på golvet, och det är tyvärr ganska så brett mellan bräderna.


Förra gången jag klippte Ibsen sparkade han till min fina sax, som låg på bordet,  så att den ramlade ner genom en sån där springa i golvet.  Då lyckades jag med list och envishet få upp den igen....


Idag tänkte jag slippa såna bekymmer och höll saxen utom räckhåll för Ibsens ben, men tror ni inte att jag själv lyckades klanta mig så att saxen föll ner genom en sån där springa igen.   

  

Och jag fattar inte hur det kan gå så lätt för en sax att ramla ner i en sån där springa. Den är exakt så bred att saxen går ner... och en sax är ju spretig, men nog sjuttan så ploppade den raka vägen ner genom golvspringan i alla fall.

   

Och idag förtvivlade jag nästan. Nu hade den ramlat ner där det var mycket längre ner till marken, och jag försökte och försökte och försökte utan att få upp den.

  

Men är det nåt jag avskyr så är det uttrycket "det går inte!" så jag gav mig ju inte.... och efter lång tid och många svordomar och mycket möda så hade jag min sax i handen igen.

  

Nästa gång jag klipper Ibsen är det tredje gången gillt. Tappar jag ner saxen i en sån där springa då också så lär jag inte få upp den igen... man ska ju inte utmana ödet hur många gånger som helst.


Och jodå... jag har lagt ut ett stort plastskynke på golvet där jag står och klipper, bara för att det ska bli lättare att få bort allt hår sedan. Men den där jäkla saxen tog liksom avstamp på plasten och hoppade iväg till sidan om, där det ingen plast fanns...    


Jag kanske ska hänga den i ett snöre runt halsen nästa gång....

    

  

Vi har varmt här idag... jättevarmt. Egentligen borde jag åka och bada med hundarna idag, men jag vet inte om jag har nån lust. Det är en bit att åka, och det blir pytonvarmt i bilen.    Fast det är väl egentligen ännu mer pytonvarmt att gå promenad här hemma förstås...   ja, vi får se.  Jag ska fixa middag och så först, så får vi se sedan.

  

  

Jag ska hämta ett paket också. Jag har skickat efter koner med band emellan. Ni vet säkert vad jag menar... koner som ska användas till att träna rutan, och  där man fäster ett band mellan konerna så att man dels får exakt rätt avstånd mellan konerna dels kan (förhoppningsvis) se när hunden är innanför kantlinjen på rutan.


Svindyrt var det förstås, det är ju allting som har med hundträning att göra, men eftersom jag har klantat mig miljontals gånger när det gäller att se om Salza är inne i rutan så kan det kanske vara värt pengarna.

   

  

Näe, ingen idé att sitta här och babbla om ingenting.. ska preparera mig med några värktabletter så att halsen slutar göra ont en stund, och sen ska jag kanske göra lite nytta igen. Fast jag har egentligen varit jäkligt nyttig nästan hela dan idag...  

    

Ha det gott i sommarvärmen!!     

     

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Skapa flashcards