Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 25 mars 2011

Både ris och ros

Av tedsams - 25 mars 2011 08:45

   

Vet ni att ibland så blir jag så jäkla irriterad på vissa människor, så vore jag inte så gammal och förståndig så skulle jag nog ge dom en rak höger.     

  

  

På morgonpromenaden idag var det inte många människor ute. Hundarna gick lösa som vanligt, och när jag på långt håll såg att det kom en karl med en liten pojke vid handen så stannade jag, ropade in hundarna och satte dom alldeles intill mitt vänstra ben. Där satt dom inklämda mellan mitt ben och en stor snödriva, och på höger sida om oss var det ca 10 m gångväg....


När pappan och sonen passerar oss så säger pappan (utan att stanna förstås): "Vet du inte det, kärring, att du måste ha hundarna kopplade?"


"Du har nog fel där", säger jag, "riktigt så är det inte". (Tänk så osmart att säga till en karl att han har fel...!! att jag sa så måste bero på att jag inte är riktigt frisk ännu  )


"Jävla skitprat, så är det visst!  Det finns faktiskt folk som inte tycker om hundar, jävla kärring. "


"Oj då", sa jag... "det hade jag ingen som helst aaaning om!"

  

Men då hade han ju redan hunnit en bra bit på väg och det var ju meningslöst att föra en sån diskussion....

   

  

Men... det finns ett par saker i det där som gör mig lite fundersam....    

  

  

För det första... jag är beredd att satsa min älskade Salza och slå vad om att han inte sagt ett knyst om det varit Kurt han mött med lösa hundar.  Att hoppa på en jävla kärring är inte så svårt, värre att ge sig på en karl... en jämlike.... Fast hade han trots allt gett sig på Kurt så hade han nog fått den där högern...     


   

För det andra....  vad är det för sorts föräldrar som beter sig så när dom har sina små barn med? Barnet var inte så litet att det inte hörde, och säkert också förstod,  vad som sas....


Man lär ju barnet att det är tillåtet att uttrycka sig hur som helst till andra, helt främmande människor, och inte minst så smitttar man ju barnet med sin hundrädsla.

   

Jag vet och förstår att det finns  folk som är rädda för hundar, och folk som inte tycker om hundar.  Det är därför jag har sån ordning på hundarna när dom är ute.


Så fort vi möter någon så sitter dom antingen stilla vid min sida, eller också går dom vid min sida. Det finns inte en chans att dom rusar fram till någon eller att dom springer lite hur som helst vid ett möte.


Och ändå så kan en helt främmande människa tillåta sig att uttrycka sig så som han gjorde.


Ok, hundrädda människor vet inte det, att jag har ordning på mina hundar. Men dom har väl ändå ögon att se med... och hur det än är, så är det ändå aldrig tilltåtet att uttrycka sig på det viset till andra människor.

   

   

Fast egentligen bryr jag mig inte om grejen i sig. Jag har haft egen hund i 45 år och sånt här hör liksom till. Då och då så händer sånt här, och det är bara att ruska av sig det.... i alla fall så länge man vet med sig att man verkligen har ordning på hundarna.


  

Det som trots allt retar mig är att jag VET att han aldrig i livet skulle gett sig på Kurt om det varit han som var ute med hundarna, och det retar mig att man utan vidare använder en sån vokabulär till andra människor.

  


Ähhh... jag skulle gett honom där där högern, trots allt....   

   

   

Jaja... sånt är livet.....  en kilometer senare möter jag ännu en karl. Jag ropar in hundarna, sätter dom vid sidan och väntar på att han ska passera. När han gör det så ler han och säger "Vilka lydiga hundar du har!"


Efter ytterligare en kilometer möter jag en äldre dam... och jag gör på samma sätt igen. När hon passerar säger hon "Vilka duktiga hundar! Så roligt att se sånt!"

  

  

Och varje gång jag skriver "äldre dam" så funderar jag på om andra skulle beskriva mig så också?  Fast ska man gå efter morgonens händelse så blir det väl hellre "gammal kärring"   "Dam" är liksom inte det man tänker på i första hand när det gäller mig    


  

Näe, nu ska jag fixa till två stycken protokollsutdrag. Det har jag inte gjort på evigheter så jag får rannska mitt minne och försöka komma ihåg hur sådana ska se ut.


Men varför i jisse namn åtog jag mig det där??? Jag har ju lagt sånt där bakom mig... trodde jag....    

    

   

Och så ska jag ta det lite lugnt så att jag blir frisk snart... det är lätt att förtränga att man egentligen är sjuk, så snart man får lite mer ork.    

     

     


 
 
Kennelmamman

Kennelmamman

25 mars 2011 09:33

Jag satsar på högern nästa gång. Hur oförskämd får man vara egentligen och dessutom med ett barn vid sin sida. OGILLAR!!!!!

http://www.kvistagrans.com

 
Lina

Lina

25 mars 2011 09:52

Usch vilken vidrig människa! har man en åsikt och vill uttrycka den kan man väl göra det med lite finess.
Kampspanieln Salza hade nog velat sätta tänderna i rumpan på honom, om hon inte vart så himlarns lydig förstås :-)

http://www.svartealgot.com

 
Pia

Pia

25 mars 2011 09:57

Usch så less man kan bli på ohyfsade människor. Ännu mer när det är vuxna med barn som inte kan sköa sig och visa respekt. Du skulle nog satsat på rak höger och en spark så han oxå bleve en "kärring" :) Fast jag tycker iofs inte om det heller men i bland kanske det vore befogat.
Ha en härlig fredag och helg och krya på dig!

http://lillablidkulla.webs.com

 
Mona

Mona

25 mars 2011 10:02

Ta till både högern och vänstern nästa gång! Var vid Holmhällars raukområde för 6 veckor sedan, satt och fikade efter hundpromenaden i husbilen medan hundarna yrde runt. Vi hade inte stött på en människa på flera timmar. Högre upp gick vägen och ett par kommer gående. De får syn på oss och vår lilla picknick offroad, styr om sina steg med sikte på oss och knatar de 300 metren offroad för att säga: "Man ska faktiskt inte ha lösa hundar för det finns hundrädda"
Blev så jäkla förbannad men sa inget utan blängde på dem, kallade in hundarna i bilen och smällde igen bildörren framför nosen på dem! Om de nu var hundrädda varför då söka upp "problemet". Mims och Pops ignorerade dem dessutom och skuttade bara glatt runtomkring och kom på inkallning! Förmynderi och paragrafryttare är det värsta jag vet! Får mig att se rött!

http://www.hottadoggar.com

 
Ingen bild

Ann&tigra o Sassa

25 mars 2011 11:06

Hej Barbro! Vet du jag har helt slutat att ens försöka vara trevlig med folk som inte ens kan visa vanligt folkvett! Det gör mig kanske lika dålig som dom, men so what? Jag är ingen dam, och kommer aldrig att bli! Det är ju så med vissa av oss...Skynda dig att krya på dig nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards