Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 22 mars 2011

Sympatisjuk???

Av tedsams - 22 mars 2011 12:43


Nej, jag tror inte på det längre...   Eftersom jag kom hem från träningen igår och mådde pyton så har jag haft en eländig natt, och i morse var det inte tal om att gå upp som vanligt.


Och Salza valde att ligga i min säng istället för att gå ut i köket till husse och Ibsen och äta frukost, hon som är ständigt hungrig    och på promenden var  hon låg och slö.


Så ett tag trodde jag att hon var sympatisjuk med mig... men jag vet inte om det stämmer.  Hon hade en sån här dag för ett tag sedan också... och jag vet inte vad det är.   


Hon var piggelin på träningen igår kväll (vilket inte jag var), och imorse var hon lika utslagen som sin matte... knepigt.

   

    

Igår kväll när vi skulle träna var vi lite tidiga, och jag passade på att testa det där med kaffesök ute i snön också.


En vit bomulls-pad nertryckt i en stooor snödriva, och så fick hon börja en bra bit därifrån och söka sig fram genom snödrivan.


Och visst hittade hon sitt kaffe....       Förresten... man kan väl inte bli kaffeförgiftad??? Av att sniffa menar jag...     

  

   

För övrigt gick träningen bra. Vi gjorde visserligen inte så himla mycket, jag var som sagt dålig redan då, men det vi gjorde gick över förväntan faktiskt.

  

Fast Salza är ju Salza förstås....    


Jag skulle testa en inkallning ned stå och ligg. Det var ganska så länge sedan vi gjorde det med kommendering och så... 


  

Och på första försöket kanonställde hon sig. Slog båda framtassarna i snöslasket så det stänkte.... och jag belönade direkt trots att jag egentligen hade tänkte göra en hel inkallning.


Ok, vi gör en gång till då, sa jag.... nu ska jag göra hela.


Och Salza gjorde ett lika fint ställande.... och när "tävlingsledaren" sa kommandera!, då flög hon iväg framåt.  Jag la henne och det sa pang i snöslasket... och när "tävlingsledaren" återigen sa kommendera! så drog  hon järnet till sin matte.


Det är kul med hundar som det är fart i, och som kan själva...   Nu ska jag anmäla henne (inte oss!) till tävling, och så ska jag fixa nån hon kan lifta med dit. Hon klarar det alldeles galant på egen hand.

   

  

Vi gjorde en fjärr också... vi har ju faktiskt jobbat lite med det under vintern... med betoning på "lite"...  och jag ville testa när det stod folk intill.


Ni som såg den lilla videosnutten från det att Salza var 12 veckor och vi tränade sitt-ligg, vet vad vårt problem är.    


Från Stå till Ligg flyttar hon gärna fram bakbenen lite (hon är ju lärd redan vid 12 v att lägga sig framåt... klantig matte hon har!) .... men igår gick det galant. Hon gjorde alla ställningarna kanonfint, hon fixae även vårt problem Stå-Ligg utan att flytta tassarna...  duktig liten Salza.    

  

  

Men hennes matte är ju som hon är, hon också.....    Nu kan jag inte för mitt liv minnas om jag använde kommandot Stå! eller Stanna! vid inkallningen där hon stannade så snyggt....


Hon funkar på båda kommandona, men jag har alltid inbillat mig att det ena funkar bättre än det andra i just inkallningen. Och nu vet jag inte vilket jag använde....    


Lika bra att hon får fixa det där själv.....


Det händer till och med på tävlingar, att jag står där när tävlingsledaren säger Kommendera!, och jag vet inte vilket kommando jag ska använda.   


Men sån har jag alltid varit, så jag kan tyvärr inte skylla på åldern heller.... vilken tur att jag alltid har haft duktiga hundar!    

   

   

Nu ska jag återvända till min säng... jäkla skit jag åkt på, jag mår inte alls bra.   Salza trippade i alla fall med husse och Ibsen ut för en stund sedan, så det finns kanske hopp om henne i alla fall.

    


 
 
Kennelmamman

Kennelmamman

22 mars 2011 14:10

Vi har ett lägre sök den 22 april så anmäl du sätt henne på bussen så vidarebefodrar jag henne till tävlingen.

http://www.kvistagrans.com

tedsams

22 mars 2011 16:32

Finemang!! Men hon behöver nån att lämna rullen till på söket, och visa var figgen finns.. då får du ställa upp där :)

 
Rudi

Rudi

22 mars 2011 22:01

Jaha, kan man göra så? Sätta dom på bussen och säga lycka till och så går hem och läsa en bok medan dom fixar det där förstapriset på egen hand? Det där hade jag missat alldeles. Så ska vi göra nästa säsong, ska bara lära Rudi att plinga för rätt hållplats så han inte kommer för sent till lottningen :-)

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

tedsams

24 mars 2011 07:43

Jajamensan, så kan man göra ;) Men man får inte sitta overksam medan dom är borta. Festen ska förberedas så att man kan fira deras vinst med pompa och ståt så snart dom kommer tillbaka :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards