Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 25 december 2010

Nästan halvvägs nu...

Av tedsams - 25 december 2010 13:03

  

Ja, halvvägs genom julhelgen alltså. Hoppas ni har en fin helg..!   Här är det lugnt och stilla, men jag hoppas att sonen + sambo + hund tar sig hit i morgon kväll.  Ja, inte så att det blir så våldsamt mycket tjolahopp då heller, men det är ju alltid kul att träffas nån gång/per år.   


Men denna gången åker dom tåg från Norrköping via Stockholm till Sundsvall, så det är väl skrivet i stjärnorna om dom över huvudtaget kommer fram.


Dom ska bara stanna ett par dagar, så i värsta fall så får vi väl säga Hej till varandra på stationen, innan dom tar vändande tåg tillbaka...   

   

Idag är det nästan varmt ute, bara runt 13-14 minusgrader. De senaste dagarna har det pendlat mellan -25 och -29 grader och det är i kallaste laget.... även om jag tror att jag föredrar det framför en jäkla massa mer snö.


Men både igår och i förrgår var det strålande sol från en klarblå himmel. Fast solen orkar knappt över trädtopparna, men det är ju ändå fint att se på. 


Jag var ute i ungefär en timma igår eftermiddag, och det var lagom om man inte ville förfrysa näsan.  Hundarna fixar kylan bra, och dom verkar tycka att det är skönt med det här vädret.

   

Och jag måste erkänna att jag är superimponerad av hur väl gångvägar och gator sköts här, där vi nu bor. I går när jag gick ut så var alla gångvägar kanonfint plogade. Breda fina gångvägar åt alla håll och kanter.... trots all denna snö som har vräkt ner.... bättre kan det inte bli. I Timrå tog det nästan till slutet av vintern innan gator och gångvägar var så här fint plogade....   

  

Början på en av våra promenader ser ut så här....

och alla gångvägar är lika fint plogade.    


Och så finns det ju skoterspår också förstås... med skidspår på varje sida. Det är inte så himla poppis att man går där med hundar, men går man mitt i skoterpåret så förstör man ju i alla fall inte skidspåren som går på sidorna.   


Men det är inte så många som åker skidor när det är -27 grader...  och det gillar vi   .... att dom håller sig hemma alltså.


För några veckor sedan gick jag i ett sånt där skoterspår som går där det vid barmark är en alldeles vanlig skogsväg. På något vis så verkar det som att skidåkarna ska ha ensamrätt på skogen när det blivit snö.... men går skoterspåret på en väg så måste man väl ha rätt att gå där, eller??  


I alla fall så gick vi där, och det gör många andra hundägare också, det ser man ju på spåren. Och det kom förstås en skidåkare svischande genom skogen, men jag samlade ihop hundarna och satte dom vid min sida medan skidåkaren skulle passera oss..


"Vilka lydiga hundar du har!" sa skidåkaren.... "kul att se sånt!!" och så svischade han vidare.


Några dagar senare gick vi på nästan exakt samma ställe när vi mötte en annan skidåkare.


Tja... han var inte riktigt lika trevlig kan jag väl säga.... hans hälsning började med "förbannade idiot" och slutade med "jäkla pappskalle" och det som kom där emellan var inte heller så himla vänligt.


Skit samma, det var länge sedan jag orkade reta mig på sånt... som hundägare blir man ju med åren lite tjockhudad. Det finns många som tycker illa om hundar... och vidhängande mattar.    


I alla all så är det bra att skoterspåren finns....  då och då  vågar vi oss ut i dom, trots risken för utskällningar.


     


Idag är det väl risk för att "alla" är ute på promenad förstås.  Lite mildare ute, och så vill nog många "gå bort" lite julgodis så att det finns plats att stoppa i sig lite mera under kvällen.   


Fast jag har inte så himla dåligt samvete för just det.... det har inte blivit så speciellt mycket julgodis här inte.    


Men det blir väl så när man inte har varit snäll under året... inget julgodis och inga julklappar.... tomten är bra på att hålla reda på sånt han.   


Hoppas att ni alla får en fortsatt skön julhelg! 


        



 
 
Kicki  o Celda

Kicki o Celda

28 december 2010 20:47

Där brukar jag o Celda promenera också.. Vi parkerar på parkeringen nedanför backen o sedan promenerar vi gånvägen upp till skogen på andra sidan..

http://kickilinaz.blogg.se

tedsams

29 december 2010 17:51

Ja, det är många som hundpromenerar här :) Undrar vilken skog du syftar på...?

 
Ingen bild

Kicki o Celda

29 december 2010 18:01

Jag har bilen parkerad nedanför backen på din bild sedan går jag gångvägen som går "uppåt" . Sedan går jag över Hulivägen (stora vägen) går backen upp som leder till det vita huset. Ibland går jag in i skogen innan huset o ibland går jag förbi huset o sedan efter en bit på vänster sida finns det en skogsväg eller bredare stig kanske man kan kalla det.

Åhh ibland så går jag inte över vägen utan fortsätter till den röda bron o går över den..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards